Hideg esték nagy kedvence a sült, töltött krumpli. Cheddar sajttal és tejföllel az egyszerű fogásból könnyen fenséges ételt varázsolhatsz.
A jacket potato, vagyis a töltött, sült krumpli Angliában hihetetlenül népszerű étel. A pubok kedvence, de éttermekben előételként, sőt köretként is gyakran szerepel a kínálatban. Otthon pofonegyszerűen, kevés munkával összedobhatod, igaz, körülbelül egy órát kell puhulnia és pirulnia a sütőben. Annyi krumplit süss egyszerre, amennyi rögtön elfogy, mert csak melegen ropogós.
Hozzávalók:
* 4 db krumpli
* 15 dkg cheddar sajt
* 10 dkg bacon
* 3.5 dl tejföl
* 1 csokor újhagyma
* 2 teáskanál olívaolaj
* só
Elkészítés:
A krumplit alaposan mosd meg, dörzsöld meg, majd törölgesd szárazra. Szurkáld meg villával néhány helyen, és kend meg mindegyiket néhány csepp olívaolajjal. Rakd a krumplikat egy tűzálló edénybe, és sózd meg ízlés szerint. Tedd forró sütőbe, és süsd 180 fokon körülbelül 50-60 percig. Akkor jó, ha belül puha, a héja pedig ropogós.
Amíg a krumpli sül, a bacont aprítsd fel és pirítsd meg. A sütőből kivéve vágd a krumplikat hosszában félbe, és töltsd meg reszelt sajttal, arra pedig kanalazz tejfölt. Szórd meg pirított baconnel, felkarikázott újhagymával, és forrón tálald.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések