A jól elkészített töltött csirke friss körettel és savanyúsággal felér egy igazi lakomával.
A töltött csirkét sem megunni, sem igazán elrontani nem lehet. A töltelékbe még gombát és főtt tojást is keverhetsz. Ha nem akarsz külön köretet, süsd meg a húst zöldség- vagy krumpliágyon. A töltött csirke nagyobb vendégsereg fogadása esetén is tökéletes választás.
Hozzávalók 4 személyre:
* 1 egész csirke
* 10 dkg vaj
* 4 gerezd fokhagyma
* 1 evőkanál kakukkfű
* só
* őrölt bors
Töltelék
* 20 dkg csirkemáj
* 2 zsemle
* 2 tojás
* 1 vöröshagyma
* 1 csokor petrezselyem
* só
* bors
Elkészítés:
A csirkét tisztítsd meg, a maradék szőrszálakat távolítsd el, majd alaposan mosd meg, és papírtörlővel töröld szárazra. Kívül-belül sózd meg jól, kend be a borssal, a kakukkfűvel és a fokhagymával összekevert, olvasztott vajjal. Ettől lesz szép fényes, piros és ropogós a bőre.
A töltelékhez a zsemlét áztasd vízbe vagy tejbe, majd csavard ki. A hagymát aprítsd fel, és kevés olajon pirítsd meg. Add hozzá a felkockázott májat, sózd, borsozd ízlés szerint, és párold egy-két percig. Tedd a töltelékhez az aprított petrezselyemmel és a tojással. Az egészet jól keverd össze. A tölteléket a kezeddel nyomkodd a csirke bőre alá és a hasüregbe. A lábakat kösd össze, és fektesd egy zsiradékkal kikent tepsibe.
Tedd 190 fokra előmelegített sütőbe, és süsd meg bő egy óra alatt. Közben többször fordítsd át a csirkét, és locsold meg a saját levével. Mielőtt kivennéd, szúrj az egyik combba egy hústűt vagy éles kést. Ha tiszta lé folyik ki belőle, biztosan elkészült.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések