A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Gyors és isteni ketoreggelik: sokáig eltelítenek, és pörgetik a zsírégetést


A ketogén reggeli nem csak tojásból és szalonnából állhat.


Szalonna és tojás, lehetne mondani, ha valaki ketogén diétán van, és a reggeliről esik szó, de legyünk őszinték, ebbe azért elég gyorsan beleun az ember. Nem árt néha egy kis változatosság: szerencsére annyi ketokompatibilis hozzávaló közül tudsz válogatni, hogy ha szeretnéd, akár egy hónapig variálhatod őket.

A ketoreggelik előnye, hogy anélkül laktatnak, hogy tele kellene enned magadat, nem emelik meg a vércukorszintet, és sokáig telítenek.

Ezek a meglepően egyszerű ketoreggelik nagyon gyorsan az asztalon vannak. Rendkívül ízletesek, és akár délutánig is jóllaksz velük. A lehetőségek tárháza adott, viszont ügyelj a mértékletességre, hiszen mint minden diéta, hosszú távon a ketogén étkezés is tartogat egészségügyi kockázatokat.

 Ha valami édeset kívánsz reggelire, próbáld ki a lenmuffint! Hozzávalók: 1 tojás, kis főzőtejszín, természetes édesítőszer, egy csipetnyi só, vaníliaaroma, 4 evőkanál lenmag. Ezeket jól keverd össze, majd két percig mikrózd!

A kakaós proteinshake elkészítéséhez két bögre édesítetlen mandulatejre, jégre, egy adagolókanál csokis proteinporra és egy evőkanál cukrozatlan kakaóporra van szükséged. A végén jól turmixold össze, és már kész is.

A ketomüzlihez negyed bögre kókuszreszelékre, negyed bögre szeletelt mandulára, negyed bögre pekándióra, nyolcad bögre chiamagra, nyolcad bögre lenmagra, egy csomag édesítőszerre, fahéjra, vaníliakivonatra, egy bögre édesítetlen mandulatejre és egy evőkanál sovány főzőtejszínre van szükséged. Csak keverd őket össze egy tálban.

A túrós palacsinta elkészítéséhez 50-60 gramm túróra, 2 tojásra, édesítőszerre, fél teáskanál fahéjra van szükséged. Ezeket turmixold össze, majd 2 percig hagyd pihenni a masszát. Süsd ki zsiradékban, közben ne felejtsd el megfordítani! Cukormentes lekvárral vagy sziruppal is fogyaszthatod.

A rántotta nemcsak egyszerű, de tökéletes ketoreggeli. Két tojás, reszelt sajt, egy kis főzőtejszín, só, bors és metélőhagyma kell hozzá, de a keto szabályait betartva úgy variálhatod, ahogy szeretnéd.

Szintén laktató, hideg ketoreggelit csinálhatsz kolbászból, pár szelet sajtból, maréknyi földimogyoróból, mellé pedig ihatsz egy tejszínes kávét. A kolbász megsütésén és a kávé lefőzésén kívül még előkészületeket sem igényel.

Spenótból, tejszínből és parmezán sajtból turmixolj krémet, amit fogyassz sült szalonnával vagy baconnel és lágy tojással.

A ketotejbegríz neve kicsit csalóka, ugyanis tejet és grízt pont nem tartalmaz. Melegíts fel egy kis ricotta sajtot vajjal, adj hozzá egy kis édesítőt, majd ízlés szerint ketós gyümölcsökkel, magvakkal, fűszerekkel ízesítheted.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések