Geert Wilders beolvasott Ruttenak: Te egy iszlám nevű szörnyet importáltál hazánkba! – Videó


Geert Wilders, a holland Szabadságpárt (PVV) vezetője a parlamentben a véleménynyilvánítás szabadságáról nemrégiben folytatott vita során olvasott be Rutte szélsőliberális miniszterelnöknek. Wilders szerint a magyargyűlölő holland miniszterelnök migrációs politikája lehetővé tette


„az iszlám szörny hazánkba való meghívását”.


A PVV parlamenti vezetőjének felszólalása a holland képviselőházban hetekkel az Ausztriában és Franciaországban bekövetkezett halálos iszlám terrortámadások után volt hallható, beleértve Samuel Paty-t – egy francia történelemtanár lefejezését is – aki Mohamed iszlám próféta képét mutatta fel a véleménynyilvánítás szabadságáról.

Mielőtt közvetlenül fordult volna a holland miniszterelnökhöz, Wilders a vitát az elmúlt hetekben történt iszlám támadások és fenyegetések említésével kezdte. A jobboldali vezető kommentálta Yassin Elforkani amszterdami imámot is, aki a múlt hónap végén felszólította a holland törvényhozókat, hogy fogadjanak el olyan jogszabályokat, amelyek kriminalizálják az iszlám prófétát ért sértéseket.

Iszmám Abou Soumayyah, a hágai Quba mecset ismert szalafista szélsőségese nemrégiben petíciót indított, amelyben felszólítja a holland kormányt, hogy fogadja el a Saría istenkáromlásról szóló törvényeket. A petíció jóval meghaladta a szükséges 40 000 aláírást, amiról elméletileg vitát indíthatnak a képviselőházban.Beszéde során Wilders cáfolta olyan liberális politikusok által gyakran propagált állításokat – pl. Mark Rutte holland miniszterelnökét is – miszerint Hollandiában és Európában a muszlim bevándorlóknak csak egy kisebb része támogatja a terrorizmust és utasítja el a szekuláris demokráciát.

“Tehát nem csak néhány rohadt alma teszi rosszá a többi muszlimot” – kezdte Wilders. „Azt mondom a miniszterelnöknek, ne nyomja ezt a hülye mesét. Ez a többség, 700 000 fő [900 000-ből] elutasítja a szabad társadalmunkat.”

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések