Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Forró, gesztenyés latte sok tejhabbal: így készítsd el otthon a kávézói kedvencet


Gesztenyeszezonban kihagyhatatlan ez az édes, krémes latte, ami garantáltan felpörget, és jobb kedvre derít.


A krémes, meleg tejnek és a kávénak a gesztenye, valamint a fűszerek csodás ízt adnak. Ez a különleges latte hűvösebb őszi napokon ideális választás, hisz jól átmelegít, amíg elkortyolgatod. Méltó vetélytársa a sütőtökös variációnak, és nem kell érte beülnöd egy kávézóba, hisz otthon is elkészítheted.

Hozzávalók 2 személyre:

* 2 adag eszpresszó
* 4 teáskanál gesztenyemassza
* 1 csomag vaníliás cukor
* 5 dl tej
* 1 teáskanál fahéj
* méz ízlés szerint
* rum

Elkészítés:

Főzz le két adag kávét, a tejet pedig forrald fel a vaníliás cukorral, majd habosítsd. A gesztenyét villával törd át, keverd össze jól ízlés szerinti mézzel, fahéjjal, és részletekben dolgozd hozzá a kávét. Ha nincs a masszában, kevés rumot is önthetsz hozzá.

Oszd két nagyobb üvegpohárba vagy bögrébe, és kanalazd rá a tejhabot. Ha szeretnéd, szórd meg kakaóval, esetleg díszítsd gesztenyedarabokkal.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések