A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egy londoni áruház román nyelvű plakáton kéri a vásárlókat, hogy ne lopjanak


Egy londoni Tesco áruházban elhelyezett román nyelvű plakát miatt horgadt fel a nemzeti érzés több Nagy-Britanniában élő románban – de a legkevésbé sem a büszkeség miatt.


A derék angolok ugyanis a fővárosi áruház polcai között elhelyezett felirattal arra kérik udvariasan, de határozottan az érintetteket, hogy legyenek szívesek tartózkodni a lopástól, az ugyanis nem marad következmények nélkül.

„Figyelmeztetés a bolti tolvajoknak. A bolti tolvajok ellen bűnügyi eljárás indul. Civil ruhás rendőrök tevékenykednek a közelben” – hirdeti a román nyelvű plakát.

A plakátot több, a szigetországban élő román is felháborítónak tartja, olyannyira, hogy felszólították az üzlethálózatot: távolítsa el onnan.

Egy román építésznő tiltakozó levelet is küldött a cég vezetőinek, amelyben úgy fogalmaz: egy magát progresszívnak hirdető áruházlánchoz nem méltó, hogy etnikai alapon osztályozza az embereket.

A nő szerint a plakát üzenete rasszista és idegengyűlölő, hiszen azt sugallja, hogy minden román tolvaj, miközben minden társadalomban megvannak azok az egyének, akikre nem lehet büszke.

Ezért aztán a plakát eltüntetését követeli, ellenkező esetben azzal fenyegetőzik, hogy az egyenlőségi és emberi jogi hatósághoz fordul.

Tesco practicing discrimination on ethnic grounds - a poster in their shops warning thieves, in Romanian, that they will...

Közzétette: Iolanda M. B. Costide – 2020. november 21., szombat


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések