A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

“Eddig 15 ezren jelezték, hogy szeretnének ott lenni apu temetésén” – megszólalt Benkő László fia, szűk körben búcsúztatják a zenészt


December 2-án, szűk körben helyezik örök nyugalomra Benkő Lászlót. Eddig 15 ezren jelezték, hogy szeretnének végső búcsút venni az Omega legendás zenészétől, de a temetésen csak 50-en lehetnek.

Szűkkörű temetést tartanak

December 2-án a Farkasréti temetőben helyezik örök nyugalomra Benkő Lászlót. Az Omega billentyűsének szűkkörű temetése lesz – mondta a zenész fia a Ripostnak.

A szabályozás miatt lesznek kevesen

„A temetés 14 órakor kezdődik. A ravatalnál csak a családtagok leszünk jelen, de az egész szertartás nagyon szűk körű lesz a szabályozások miatt” – mondta Benkő Balázs.

Élőben közvetítik a búcsúztatót

Benkő Balázs arról is beszélt, hogy 15 ezren jelentkeztek be, hogy szeretnének elbúcsúzni az édesapjától.  Ez a vírus miatt sajnos nem lehetséges, de egyeztetések folynak arról, hogy hogyan lehet majd élőben közvetíteni a búcsúztatót.

Saját halott

Benkő Lászlót mint az EMMI, mint a főváros is saját halottjának tekinti, így ennek megfelelően szervezik majd a temetést is.

Szeretet és tisztelet

”A sírhelyet a főváros biztosítja, a temetést pedig az állam. Ez egy csoda, hogy apám a művészetével és a szerethetőségével elérte, hogy a politika helyett egy pillanatra semmi más ne legyen fontos, csak a szeretet és a tisztelet” – mondta meghatottan Benkő Balázs.

Többen mondanak beszédet

A szertartások beszédet mond Lukács Sándor színművész,  Bródy János, Frenreisz Károly és az Omega 3 tagja is.  

77 évesen halt meg

Hosszas betegség után november 18-án, 77 évesen elhunyt Benkő László, az Omega együttes alapítója. A magyar rockzene meghatározó alakját rajongók és tisztelők milliói gyászolják hazánkban és külföldön egyaránt.

Az Omega alapítótagja volt

Benkő László 1962-ben alapító tagja volt az Omegának, amely minden idők egyik legsikeresebb magyar rockzenekara. Az együttes mind a tizenhét stúdiólemezén játszott, világszerte több mint 50 millió albumot adott el.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések