A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Donald Trump: Elsöprő, fölényes győzelmet arattunk


Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke amerikai idő szerint hajnali fél kettőkor (magyar idő szerint reggel fél kilenckor) tartott sajtótájékoztatót a Fehér Házban, ahol kijelentette, hogy elsöprő győzelmet arattak több kulcsfontosságú államban is, és megnyerték a választásokat.


A Fehér Házban tartott sajtótájékoztatón Donald Trump amerikai elnök köszönetet mondott a szavazóknak, feleségének, Mike Pence alelnöknek és teljes stábjának a támogatásért. Kijelentette, hogy készen állnak az ünneplésre, hiszen mindent elsöprő sikert arattak az elnöki választásokon.

Donald Trump megjegyezte, hogy szoros versenyre számítottak Floridában, de ennek éppen az ellenkezője történt, hiszen komoly fölénnyel tudtak nyerni az államban. Az elnök kiemelte, hogy emellett olyan kulcsfontosságú államokat is sikerült megszerezni, mint Georgia, Észak-Karolina, Texas és Ohio.

Arról is beszélt, hogy míg több hírcsatorna és elemző Arizonát a demokratáknak adta, a verseny még közel sem dőlt el az államban, sőt, az elmúlt időben szorosabbá vált az állás, és még bőven van lehetőség fordítani, mert még csak most jönnek azok a területek, ahol Trump komoly népszerűségnek örvend.

A legfontosabb sikernek Donald Trump egyértelműen Pennsylvaniát nevezte, amelyre a kampányidőszak során a demokraták is jelentős figyelmet és erőforrásokat összpontosítottak, de ennek ellenére toronymagas republikánus előny van, Trump szerint már nyertek is. Ugyan még nem számolták meg az összes szavazatot, de Bidennek gyakorlatilag lehetetlen behoznia a lemaradását Pennsylvaniában - vélte Trump.

Trump szerint az elemzők és a média átverte az amerikai szavazókat azzal, hogy Biden fölényes győzelmét jósoltak, majd hozzátette, "szerintem mi nyertünk". Az elnök nyomatékosította, hogy meg fogják őrizni a szavazatok integritását, és nem fogják hagyni, hogy bármilyen csalás történjen, például, hogy olyan szavazatokat is beleszámoljanak a végeredménybe, amelyeket az urnák zárása után adtak le.

Mike Pence, az Egyesült Államok alelnöke szintén felszólalt. Megköszönte az amerikaiaknak a támogatást és kijelentette: "Hiszek abban, hogy ez a mozgalom, amit az elnök elindított, a győzelemre vezet minket és ismét naggyá tesszük Amerikát."

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések