A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Csirkés tortillatekercs sütőben sütve: sok sajttal az igazi


A tortillatekercsben az az egyik legjobb, hogy sok finomságot pakolhatsz bele. Érdemes kis csípőssel is megbolondítani.


Ma már a kisebb szupermarketek is tartanak tortillalapokat, csirke pedig jó eséllyel maradt hétvégéről, így rövid idő alatt összeállíthatod ezt a különleges, laktató vacsorát. Az egész ételt a cheddar sajt koronázza meg. Kínálj hozzá avokádós mártogatóst, vagyis guacamolét.  

Hozzávalók:

* 25 dkg sült csirke
* 10 dkg cheddar sajt
* 5 db tortillalap
* 2.5 dl tejföl
* 1 db paradicsom
* 1 db piros vagy zöld kaliforniai paprika
* 1 db vöröshagyma
* 2 gerezd fokhagyma
* aprított petrezselyem
* só

Elkészítés:

A sajtot reszeld le, a hagymát, a paprikát és a paradicsomot kockázd fel. A csirkét süsd át, és szükség esetén vágd kisebb darabokra. Egy tálban

keverd össze a tejfölt a zúzott fokhagymával. A tortillalapokat először kend be a tejfölös szósszal, oszd szét rajtuk egyenlően a csirkét, a hagymát és a többi zöldséget, majd sózd meg. Tekerd fel, mint a palacsintát, és helyezd őket egymás mellé egy tepsibe. A tetejüket szórd meg bőven reszelt sajttal.

Alufóliával letakarva süsd a tortillatekercseket 15 percig, majd távolítsd el a fóliát, és további öt perc alatt hagyd, hogy a sajt megpiruljon a tetején. Tálaláskor szórd meg aprított petrezselyemmel.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések