Hirdessen itt

Az új Sargentini ismét üzent: Az EU-nak meg kell védenie az értékeit Orbántól


A legújabb magyargyűlölő Soros-ügynök Orbán Viktorral van elfoglalva.


Árulkodó, hogy a magyar miniszterelnök ismét túszul ejti az uniót, csak ne kelljen elfogadnia a jogállami feltételeket, és még az sem érdekli, hogy ily módon saját népe esik el a támogatástól, noha arra igen nagy szüksége volna a koronaválság kellős közepén. Így látja a helyzetet Katarina Barley volt német igazságügyi miniszter, az Európai Parlament marxista alelnöke.

A szociáldemokrata politikus a Die Zeitben rámutat, hogy semmiképpen sem szabad engedni a zsarolásnak, mert a közös elvekhez ragaszkodni kell. Az idő azonban szerencsére Brüsszelnek dolgozik. Ugyanakkor most bosszulja meg magát, hogy a nyári uniós csúcson nem tisztázták egyértelműen az új mechanizmus jóváhagyásának folyamatát, mert mindenképpen megállapodást akartak. No meg az is visszaüt, hogy a Néppárt, azon belül is főként a CSU, még most is megtűri soraiban a Fideszt, noha az évek óta orránál fogva vezeti az EU-t. Most meg már egyenesen az alapelveket utasítja el. Ráadásul az illiberalizmus példája ragadós.

Barley egyáltalán nem gondolja, hogy jó ötlet kihagyni a segélycsomagból Budapestet és Varsót, mert az elsősorban a magyar és a lengyel embereket sújtaná, nem pedig a két kormányt. Ugyanakkor hangsúlyozza, hogy az unió egyik országra sem akar a világon semmit rákényszeríteni. Sokkal inkább azok próbálnak kibújni a közös értékek alól, ily módon aláásva a szervezet alapjait – írja a HVG fizetős cikke.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések