A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A magyar származású Anthony Blinken lehet Joe Biden külügyminisztere


A Bloomberg úgy értesült, hogy Joe Biden várhatóan Antony Blinkent nevezi meg külügyminiszter-jelöltjének. Az 58 éves Blinken 2015 és 2017 között külügyminiszter-helyettes volt, azelőtt pedig Barack Obama elnök nemzetbiztonsági tanácsadójának helyetteseként dolgozott. Pályáját Bill Clinton kormányzata idején kezdte a külügyminisztériumban.


Vele kapcsolatban azt is tudni lehet, hogy anyja magyar, apja, Donald Blinken pedig 1994-1998 között az Egyesült Államok budapesti nagykövete volt, akinek a mostani felesége, Vera is magyar születésű, 1950 óta az USA-ban él. A Közép-Európai Egyetem Nyílt Társadalom Alapítványának nagy támogatói, a szervezet 2015-ben fel is vette a nevüket, így lett Vera és Donald Blinken Nyílt Társadalom Alapítvány.

A Blinken kinevezéséről szóló cikkében a New York Times a globális szövetségek híveként írta le, megjegyezve, hogy ő Joe Biden legközelibb külpolitikai és nemzetbiztonsági tanácsadója – írja a Soros-blog.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések