A floridai holokauszt-múzeum George Floyd-kiállítást rendez


Óriási felháborodást okozott a kiállítás bejelentése, mivel sokan úgy gondolják, George Floyd fotói nem egy holokauszt-múzeumba valók.


Egy floridai holokauszt múzeum kiállítást rendezett George Floyd tiszteletére, aki májusban rendőri igazoltatás során halt meg, miután az egyik tiszt a nyakára térdelt. A fotókiállítás a hivatalos leírás szerint „erőteljes és inspiráló” képekből rakták össze, amik olyan embereket ábrázolnak, akik meglátogatták George Floyd halálának a helyszínét – számolt be a Daily Wire nyomán a Neokohn.

Óriási online felháborodást okozott a kiállítás bejelentése, mivel sokan úgy gondolják, hogy George Floyd fotói nem egy holokauszt-múzeumba valók, és a kiállítás tiszteletlenség a meggyilkoltak millióival szemben.

„George Floyd egy holokauszt-múzeumban? Ez trivializálja és eltorzítja a holokausztot és annak hatmillió áldozatát. És groteszk módon arra utal, mintha az amerikai rendőrök nácik lennének” – írta Ezra Levant, a Rebel News alapítója Twitteren. „A floridai holokauszt-múzeum Orlandóban egy nagy lépést tett az felé, hogy az európai zsidóság kiirtását egy bohózattá alacsonyítsa. Ez egy paródia, ez sértő a zsidósággal szemben. És attól tartok ez csak ízelítő az őrületből, ami még ezután következik” – írta a kiállítás híréről Caroline Glick izraeli újságírónő.

Martin Daubney korábbi európai parlamenti képviselő és brit újságíró hihetetlennek nevezte, hogy egy szintre helyezik George Floyd halálát hatmillió európai zsidó szisztematikus lemészárlásával.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések