A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

8 alacsony szénhidráttartalmú tésztavariáció, ami segíti a fogyást: eltelítenek, és nagyon finomak


Az alternatív tészták nemcsak finomak és szinte kalóriamentesek, de alacsony szénhidráttartalommal is bírnak.


A fogyókúra során minden kalória és szénhidrát számít, éppen ezért sokan alapjáraton kiiktatják a finom, ám hizlaló, búzafélékből készült tésztákat.

Pedig a tészta sokak étrendjének a szerves részét képezi, szinte nehéz elképzelni, hogyan, milyen módon lehet elhagyni vagy helyettesíteni.

Jó hír, hogy ma már számos egészséges, szénhidrát- és kalóriaszegény tésztahelyettesítő étel létezik, amely akár teljesen is pótolhatja a fehér lisztből készült változatokat. Mutatunk egy sor olyan tésztahelyettesítőt, mely a fogyókúra során a legjobb barátod lesz.


A feketebabtészta bioboltokban és webshopokban beszerezhető. Előnye, hogy magas a fehérjetartalma, valamint glutén- és laktózmentes.


A céklát spirálvágóval vagy zöldséghámozóval vágd csíkokra, forralj fel egy fazék vizet, és a lobogó vízben főzd nagyjából egy percig, majd azonnal öntsd le hideg vízzel, hogy ne főjön tovább. Bazsalikommal, olajos magvakkal turbózd fel, és szórj a tetejére egy kis ricottát.


A serpenyőben kevés olívaolajon, közepes lángon megpiríthatod egy kicsit a tökből készült tésztát, melyet sóval, borssal és fokhagymával ízesíthetsz. Az így kapott pirított zöldséget spagettiként, szósszal is fogyaszthatod.


100 gramm édesburgonya csupán 17 gramm szénhidrátot tartalmaz, ám több mint 80 kalória, így nem lehet mértéktelenül fogyasztani. Az édesburgonyás spagettihez remekül passzol a gomba és a tofu is.


A cukkini is az alacsony kalória- és szénhidráttartalmú zöldségek közé tartozik. Spirálvágóval szeleteld vékony, spagettiszerű darabokra, forgasd meg a szálakat két teáskanál sóban, és hagyd őket egy tésztaszűrőben 30 perc alatt lecsorogni, majd lobogó vízben párold egy percen keresztül. Feltétként paradicsomszószt és alacsony zsírtartalmú sajtot használhatsz.


Tészta helyett padlizsánnal rétegezd a lazagne-t, szinte alig fogod érezni a különbséget az igazi és a diétás változat között.


Az Ázsiából származó shirataki tészta fő alkotóeleme a glükomannán nevű, vízben oldódó növényi, probiotikus hatású rost, amelyet a konjac növény gyökere tartalmaz. Nagyon laktató, és sokáig eltelít, bármilyen raguval és zöldséggel remek párosítást alkot.


A káposztás spagetti nagyszerűen variálható más zöldségekkel és gyümölcsökkel, valamint nyersen vagy párolva is fogyasztható.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések