A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

60 ezer fölött az új koronavírus-fertőzöttek száma Franciaországban


A koronavírus-járvány kezdete óta először emelkedett a napi új esetszám 60 ezer fölé Franciaországban, ahol eddig csaknem 40 ezren vesztették életüket a betegség miatt - derül ki az egészségügy minisztérium honlapján péntek este közzétett adatokból.


Az egy hete érvényben lévő lakhelyelhagyási tilalom ellenére a koronavírus továbbra is fokozattan terjed az egész országban. Az elmúlt 24 órában 60 486 új esetet tártak fel az egészségügyi szervek, ami újabb rekordot jelent, ráadásul a tárca tájékoztatása szerint egy informatikai hiba miatt nem is érkezett meg az összes friss napi adat.

Az elhunytak száma 828-cal 39 865-re emelkedett, nagyjából minden második haláleset idősotthonokban történt.

Az elmúlt héten csaknem 20 ezren kerültek kórházban, közülük 3 ezren intenzív osztályokra. Kórházban péntek este 28 979 fertőzöttet, köztük 4321 súlyos beteget ápoltak. Ez utóbbi szám 101-gyel nőtt csütörtök óta.

Az első hullám tetőzésekor 7200 volt az intenzív osztályon ápoltak száma, a mostani hullám tetőzését a jövő hét második felére várják a szakemberek, legalább 6 ezer intenzív ellátásra szoruló fertőzöttre számítanak.

Olivier Véran egészségügyi miniszter pénteken kizárta, hogy a kormány a veszélyeztetett és az idősebb emberek számára tovább szigorítaná a kijárási tilalmat. Elmondta, hogy a súlyos betegek átlagéletkora 62 év, de az intenzív ágyakon fekvő fertőzöttek harmada 60 évnél fiatalabb. A tárca egyébként jelezte, hogy az idősotthonok lakóit gyorstesztekkel tömegesen szűrik.

Elisabeth Borne munkaügyi miniszter pénteken olyan nagyvállatoknál tett látogatást, mint az AXA, a Total vagy az Engie, hogy ellenőrizze, mennyire teszik lehetővé a munkahelyek az alkalmazottaknak a távmunkát. A tárcavezető elmondta: szankciókkal sújtja a kormány azon munkáltatókat, amelyek még "nem értették" meg, hogy az otthoni munkavégzést kötelező előnyben részesíteni.

"Az egész hetemet azzal töltöttem, hogy vállalatvezetőknek és humánpolitikai igazgatóknak telefonáltam, hogy elmagyarázzam, akkor is távmunkában kell dolgozni, ha a munkavállalók többsége nem akar 100 százalékban otthonról dolgozni" - hangsúlyozta a miniszter, hozzátéve, hogy meg kell találni az egyensúlyt a gazdasági élet folytatása és járvány erősödő dinamikájának megfékezése között.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések