A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Unokatestvére házából lopott a fiatal vádlott Biharkeresztesen


A Berettyóújfalui Járási Ügyészség nagyobb értékre elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat az ellen az asszony ellen, aki a sértettnél dolgozott és az ő távollétében nagy összegű pénzt lopott.

A vádlott és a sértett unokatestvérek, megállapodtak abban, hogy amíg a sértett napközben dolgozik, a vádlott elvállalja az asszony beteg édesanyjának ápolását.

A vádlott napközben folyamatosan ellátta a sértett hozzátartozóját a biharkeresztesi családi házban, majd 2019. szeptember 23-a és szeptember 26-a közötti időszakban a házban értékek után kutatott. Az egyik hálószobában talált egy lezárt pénzkazettát, megtalálta a hozzátartozó kulcsot is, majd a kazettát kinyitotta és abból elvette a benne lévő 1,1 millió forint készpénzt.

A vádlott által a sértettnek okozott kár nem térült meg, a sértett a Berettyóújfalui Rendőrkapitányságon lefolytatott nyomozás során polgári jogi igényt terjesztett elő a vádlottal szemben, kérte a kára megtérítését – írja közleményében a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség.

A bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen a Berettyóújfalui Járási Ügyészség nagyobb értékre elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon. A büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottat felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje. A járási ügyészség a vádiratban a büntetés konkrét mértékére vonatkozóan is indítványt tett arra az esetre, ha a vádlott a járásbíróság előkészítő ülésén a bűncselekmény vádirat szerinti elkövetését beismeri és lemond a tárgyaláshoz való jogáról.


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések