A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Újabb módszerrel befolyásolná az amerikai elnökválasztást Soros György. Felgyújtottak egy szavazóúrnát is


Félmillió dollárt, átszámítva több mint 150 millió forintot adományozott Soros György olyan szervezeteknek, amelyek az afroamerikai és a latino közösségeket biztatják, hogy minél többen menjenek el szavazni az elnökválasztáson - írja a Newsmax.com.


Ráadásul a támogatást az úgynevezett csatatér államokba küldte, ahol rendszerint nem jellemzően republikánusokra vagy demokratákra voksolnak az emberek, hanem politikai rokonszenvük és választásuk az aktuális helyzetnek megfelelően alakul. Az ezekben az államokban élők szavazataiért mindig nagy a politikai harc az elnökjelöltek között.

Soros korábban Pennsylvania és Michigan államokba küldött jelentős adományokat. Idén egyébként már csaknem 21 milliárd forintnak megfelelő dollárt költött kampánycélokra, ami a háromszorosa a négy évvel ezelőttinek.

A korábbi választásokkal ellentétben, idén nem közvetlenül, hanem egy Democracy PAC nevű politikai akcióbizottságnak küldte a pénzt. Ezek gyűjtik össze az adományokat és juttatják el a jelölteknek. Így tehát Soros nem jelenik meg az adományozók listáján.

Felgyújtottak egy szavazóurnát Bostonban, az FBI vizsgálódik

Felgyújtottak egy szavazóurnát a november 3-i amerikai választások közeledtével Bostonban, a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) vizsgálatot indított az ügyben.

Választási tisztségviselők vasárnapi tájékoztatása szerint szándékos támadás történt. A bostoni könyvtárban található urna 122 szavazatot tartalmazott, közülük 35 megégett. A tüzet gyorsan eloltották.

Marty Walsh bostoni polgármester "a demokrácia szégyenének, a polgári kötelességüket teljesítő szavazókkal szembeni tiszteletlenségnek és bűncselekménynek" nevezte az incidenst.A helyi rendőrség jelezte: gyújtogatás miatt vizsgálatot indítottak, és felfigyeltek egy személyre, aki a tűz időpontjában az urna közelében tartózkodott. A hatóságok nyilvánosságra hozták az illető képét, és arra kérték a helyieket, hogy segítsenek beazonosítani őt.

A nyomozásba az FBI is bekapcsolódott. Az FBI kihangsúlyozta: elsődleges fontosságúnak tartja a massachusettsi választás integritásának biztosítását, és ha kell, könyörtelenül betartatja a szövetségi választási törvényeket.

Azok az állampolgárok, akiknek voksa károsodott, személyesen vagy levélben újra leadhatják szavazatukat - mondták el tisztségviselők.




Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések