A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tizenegy részeg sofőrt fogtak egyetlen megyében


Négy nap alatt 11 sofőr ellen indult eljárás, amiatt, mert részegen ültek volán mögé Csongrád-Csanád megyében.


Szegeden és Hódmezővásárhelyen négy-négy, míg Makón, Szentesen és Kisteleken egy-egy alkalommal indítottak eljárást részeg sofőrökkel szemben a október 23-ai hosszú hétvége alatt. A megye útjain összesen 26 baleset történt a csütörtöktől vasárnapig tartó időszakban, amelyeknek több mint 75 százalékában nem sérült meg senki.

A rendőrség oldalán azt írták,
a szeszes ital és a bódító hatású szer már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, amelyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést: növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, így megnő a baleseti kockázat.

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, hogy autót csak az vezethet, aki nem áll
vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt, illetve szervezetében nincs szeszes ital fogyasztásából származó alkohol.

Azt kérik, hogy aki iszik, ne üljön volán mögé, buszozzon, vagy hívjon taxit, de az is jó, ha a szórakozó társaságban van egy alkoholt nem fogyasztó, úgynevezett „bulisofőr", aki haza tud vinni mindenkit. 

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések