A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nem hitt a koronavírusban, aztán két családtagja is belehalt a fertőzésbe – most bűnösnek érzi magát


Az amerikai férfi és több rokona is elkapta a vírust egy családi összejövetelen, amihez ő ragaszkodott. Ezek után már teljesen másképp vélekedik a járványról. 

Teljesen megváltozott a véleménye a koronavírusról annak az amerikai férfinak, aki korábban nem hitt a járvány súlyosságában, de aztán ő és több családtagja is megfertőződött. Erről a Washington Post oldalán közzétett írásában számolt be.

Tony Green sokáig szkeptikus volt a vírussal szemben, és azt gondolta, hogy a pandémia csak egy átverés, csak a média túlozza el a helyzetet, hiszen a környezetében sem volt egy koronavírusos sem.

Kinevette a maszkot viselő embereket, és elege volt abból is, hogy az élet nem mehetett a normális mederben.

Úgy döntött, meghívja néhány családtagját a házába, hiszen egy hatfős összejövetelből csak nem lehet baj. Egy júniusi hétvégét a szüleivel, a párjával és a párja szüleivel töltött. Szombaton még jól elvoltak,

vasárnap reggel azonban Tony már rosszul érezte magát, pár órával később pedig a párja is gyengélkedni kezdett. Hétfőn a férfi apósa is beteg lett, ahogy az anyósa és Tony szülei is. Végül kiderült, hogy mindannyian koronavírusosak.

A férfinek fogalma sem volt arról, hogy ki vihette be a kórokozót a házába. Eleinte még abban reménykedett, hogy ez csak influenza, de egyre rosszabbodtak a tünetei. Egyik nap aztán elájult otthon, és már a kórházban ébredt fel. Az orvosok azzal szembesítették, hogy majdnem sztrókot kapott, mert a vírus megtámadta az idegrendszerét, de még időben sikerült kezelni.

Tony ekkor már beismerte, hogy megfizetett azért, mert alábecsülte a koronavírus-fertőzés súlyosságát.

Ő ugyan pár napon belül felépült a betegségből, de a családjában egyre jobban terjedt a vírus. Az apósa, akit a legjobb barátjának nevezett, hetekig lélegeztetőgépre volt kötve, mielőtt egyszercsak meghalt. Az 52 évesen elhunyt férfi édesanyja sem élte túl a fertőzést, így rövid időn belül ketten is a vírus áldozatai lettek a családból.

Tonyt nagyon lesújtotta ez az egész. Bűntudatot érzett amiatt, hogy nem vette elég komolyan a járvány súlyosságát, és ragaszkodott a családi összejövetelhez. Szerinte ugyanis az ő hibája, hogy mindenki megfertőződött a házában, az apósa és annak édesanyja pedig bele is halt ebbe.

"Úgy érzem magam, mint egy részeg sofőr, aki megölte a családját"

- mondta a férfi a CNN-nek.


Mivel közelednek az év végi ünnepek, azt javasolja az embereknek, hogy lehetőleg szabadtéren vagy tágas helyiségben rendezzenek családi összejöveteleket, és nagyon figyeljenek oda magukra, nehogy úgy járjanak, mint ő és a családja.

Számára a hálaadás ünnepe és a karácsony viszont valószínűleg idén nem lesz olyan, mint szokott, ugyanis még mindig a gyász és a bűntudat uralja a napjait.

"Néha összetörök, de többnyire csak üresnek érzem magam. Örülök-e, hogy élek? Nem tudom, mit válaszoljak erre..."

- zárja sorait a Washington Poston megjelent írásában.


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések