A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Sokan meghaltak az áradásokban Kambodzsában és Vietnámban


Legalább negyvenheten meghaltak viharokban és áradásokban Kambodzsában és Vietnamban - tudatták a helyi hatóságok szerdán.

A vietnami hatóságok tájékoztatása szerint

12 EMBER HALT MEG A PUSZTÍTÓ ÁRADÁSOKBAN SZERDÁN, ÉS EZZEL 36-RA EMELKEDETT AZ ÍTÉLETIDŐ EDDIGI HALÁLOS ÁLDOZATAINAK SZÁMA.

A szerencsétlenül járt emberek közül harmincat elsodort az ár, hárman belefulladtak a tengerbe, másik hármat pedig halálos áramütés ért.

Vietnam középső részén

LEGALÁBB HARMINC EMBER ESETT CSAPDÁBA FÖLDCSUSZAMLÁSOKBAN.

A térségben jelentős mennyiségű csapadék hullott kedd óta, és legalább 150 ezer házat és 244 iskolát öntött el az ár. Az időjárás a következő napokban sem változik, miután a Nangka trópusi vihar szerda reggel elérte a délkelet-ázsiai országot.

A kambodzsai katasztrófavédelem eközben arról számolt be, hogy

LEGALÁBB TIZENEGYEN MEGHALTAK, TÖBB MINT 30 EZER OTTHONT ELÖNTÖTT A VÍZ, ÉS TÖBB MINT TÍZEZER EMBERT KELLETT EVAKUÁLNI.

Száznegyvenezer embert és az ország 25 tartományából 19-et érint az áradás - mondta el a helyi katasztrófavédelmi szóvivő.

A víz több ezer hektár rizsföldet öntött el, és számos utat lezártak. A főváros, Phnompen déli részén legalább 500 családot kellett biztonságba helyezni az ítéletidő miatt.

A következő napokban további két trópusi vihar vonul át Kambodzsán, így a hét végéig folytatódhat az esős időjárás.


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések