A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egy hónapra bezárnak a bárok, éttermek és coffee-shopok Hollandiában


Részleges lezárások léptek életbe szerdán Hollandiában a koronavírus-járvány terjedése miatt. A vendéglátóegységeket egy hónapra bezárják és a maszk viselése beltéri helyeken kötelezővé vált.

Az intézkedéseket Mark Rutte holland kormányfő jelentette be előző este. Másfél órás sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy

a vírusra nehéz pöröllyel kell lecsapni, most, és nem később.

Hangsúlyozta, hogy csak a korlátozások szigorítása fékezheti meg a járvány terjedését, és segíthet elkerülni az újabb teljes lezárást. Önfegyelemre és a szabálykövetésre szólította fel továbbá a lakosságot.

"Arra kérek mindenkit, hogy alkalmazkodjanak az előírásokhoz, és ne vitassák szükségszerűségüket" - hívta fel a figyelmet.

Az intézkedések értelmében szerda este 22 órától

EGY HÓNAPRA BEZÁRNAK A BÁROK, ÉTTERMEK ÉS A KÖNNYŰDROGOKAT ÁRULÓ "COFFEE-SHOPOK" IS. A MASZK VISELÉSE KÖTELEZŐ LESZ BELTÉREN, ISKOLÁKBAN ÉS TÖMEGKÖZLEKEDÉSI JÁRMŰVEKEN.

A hotelek továbbra is nyitva maradhatnak, de vendéglátó egységeiket csak az ott megszálló vendégek használhatják.

Az előírások szerint továbbá

A HÁZTARTÁSON KÍVÜLI KAPCSOLATOK 5 SZEMÉLYRŐL HÁROMRA SZŰKÜLNEK,

a tömegsport leáll, és felfüggesztik az idegenbeli sportmérkőzéseket is.


A kereskedelmi egységeknek, az élelmiszert áruló boltokon kívül,

ESTE 8-AS ZÁRÓRÁT RENDELTEK EL, AZ ALKOHOL ÉS DROG KÜLTÉRI FOGYASZTÁSA IS CSAK EDDIG MEGENGEDETT.

Emellett a múzeumok, könyvtárak látogatása csak foglalással, bejelentkezéssel lesz lehetséges. A kormány a lehető legkevesebb utazásra és távmunkára szólította fel a lakosságot.

A holland közegészségügyi hatóság statisztikái szerint

VASÁRNAPTÓL KEDD ESTÉIG 20 611 ÚJ FERTŐZÖTTET REGISZTRÁLTAK, MÍG A KÓRHÁZBAN ÁPOLTAK SZÁMA SZEPTEMBER ELEJE ÓTA MEGTÍZSZEREZŐDÖTT.

A 17,5 millió lakosú országban mintegy 189 ezren kapták el eddig a vírust, és hivatalos adatok szerint 6630-an haltak bele a Covid-19 betegségbe.


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések