A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ropogósra sült, fűszeres édesburgonya: isteni joghurtos mártogatóssal


A sült édesburgonya belül fantasztikusan puha, szinte krémes, kívül ropogós, egyszerre édes és sós. Fokozd az élvezetet mártogatóssal!


A rostban és vitaminokban gazdag édesburgonya sütve isteni köret vagy akár snack is lehet. Alacsonyabb a kalóriatartalma, mint a hagyományos krumplinak. Ne félj a fűszerezéstől, a só mellett a rozmaring, a kakukkfű vagy akár az oregánó is illik hozzá. Akár sütőben is megsütheted, úgy nem fog tocsogni az olajban.

Hozzávalók:

A sült krumplihoz
    1 kg édesburgonya
    1 teáskanál só
    1 késhegynyi bors
    zöldfűszerek
    olaj

A mártogatóshoz
    2 dl joghurt
    1 gerezd fokhagyma
    só
    bors

Elkészítés:

Az édesburgonyákat pucold meg, mosd meg, itasd le róluk a nedvességet, és vágd körülbelül azonos nagyságú szeletekre. Egy serpenyőben forrósíts olajat, majd rakd bele a hosszú, keskeny hasábokat. Többször megkeverve süsd meg, majd szedd papírtörlőre, és csepegtesd le. Ízesítsd sóval, borssal, zöldfűszerekkel - ízlés szerint akár kakukkfű, rozmaring vagy koriander is tehető rá -.

Ha sütőben sütnéd, a szeleteket rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, locsold meg kevés olajjal, és szórd rá a fűszereket. Előmelegített sütőben, 190 fokon süsd meg körülbelül 20-25 perc alatt. Közben fordítsd át a szeleteket.

A mártogatóshoz a joghurtot öntsd egy tálba, keverd hozzá a sót, a borsot és a zúzott fokhagymát. A meleg krumplival együtt kínáld. Akár zöldfűszer is mehet bele.


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések