A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ropogós almachips sütőben sütve, tartósítószer és adalékok nélkül


Olaj és cukor nélkül is finom, ropogós lesz az almachips. Csak az időt kellett rászánni, hogy a sütőben jól kiszáradjon.

Az almachips isteni nass, ráadásul otthon is könnyedén elkészítheted. Ha édesebb almát használsz, hozzáadott cukor sem szükséges hozzá. A sütési idő az alma fajtájától és a szeletek vastagágától függően változhat. Ha egyforma almaszeleteket szeretnél kapni, vesd be a gyalut.

Hozzávalók:

    3 db alma
    1 teáskanál fahéj
    1 teáskanál darált dió

Elkészítés:

Az almákat mosd meg, a magházat távolítsd el, az esetleges hibás részeket vágd ki. Szeleteld fel jó vékony karikákra, a két-három milliméteres szeletek ideálisak. Rendezd az almákat sütőpapírral bélelt tepsibe. Figyelj, hogy ne fedjék egymást. Akár két tepsibe is teheted a karikákat.

Told előmelegített sütőbe, és 90-110 fokon szárítsd az almákat. Közben 30 percenként forgasd meg a szeleteket. A vége felé szórd meg fahéjjal, sőt az almát darált dióval is feldobhatod. Amennyiben a gyümölcs savanykás, kevés cukor is mehet rá. Amikor az alma elveszíti nedvességtartalmát, kapcsold ki a sütőt, és hagyd még benne az almát egy órán keresztül. A kész chipset szobahőmérsékleten hűtsd ki teljesen, rakd át dobozokba, zárd le légmentesen. Így egy hétig friss marad.  


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések