Támogassa munkánkat!

Igényeljen tagsági kártyát. Kattintson IDE.

Ropogós almachips sütőben sütve, tartósítószer és adalékok nélkül


Olaj és cukor nélkül is finom, ropogós lesz az almachips. Csak az időt kellett rászánni, hogy a sütőben jól kiszáradjon.

Az almachips isteni nass, ráadásul otthon is könnyedén elkészítheted. Ha édesebb almát használsz, hozzáadott cukor sem szükséges hozzá. A sütési idő az alma fajtájától és a szeletek vastagágától függően változhat. Ha egyforma almaszeleteket szeretnél kapni, vesd be a gyalut.

Hozzávalók:

    3 db alma
    1 teáskanál fahéj
    1 teáskanál darált dió

Elkészítés:

Az almákat mosd meg, a magházat távolítsd el, az esetleges hibás részeket vágd ki. Szeleteld fel jó vékony karikákra, a két-három milliméteres szeletek ideálisak. Rendezd az almákat sütőpapírral bélelt tepsibe. Figyelj, hogy ne fedjék egymást. Akár két tepsibe is teheted a karikákat.

Told előmelegített sütőbe, és 90-110 fokon szárítsd az almákat. Közben 30 percenként forgasd meg a szeleteket. A vége felé szórd meg fahéjjal, sőt az almát darált dióval is feldobhatod. Amennyiben a gyümölcs savanykás, kevés cukor is mehet rá. Amikor az alma elveszíti nedvességtartalmát, kapcsold ki a sütőt, és hagyd még benne az almát egy órán keresztül. A kész chipset szobahőmérsékleten hűtsd ki teljesen, rakd át dobozokba, zárd le légmentesen. Így egy hétig friss marad.  


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések