A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Padlizsános, cukkinis tészta fűszeres paradicsomszósszal: 30 perc, és kész


A padlizsán, a cukkini és a paradicsom együtt tésztafeltétnek is tökéletesek.


Ha egy kimerítő nap végén nincs kedved hosszan a konyhában főzőcskézni, de valamilyen tartalmas vacsorára vágysz, a padlizsánnal, cukkinivel turbózott, paradicsomszósszal nyakon öntött penne pont kapóra jön. A vörösbor ne riasszon el, főzés során az alkohol elpárolog, viszont különösen finom ízt kölcsönöz ennek az egyszerű tésztaételnek.

Hozzávalók:

* 40 dkg penne
* 40 dkg hámozott paradicsom konzerv
* 1 db padlizsán
* 1 db cukkini
* 2.5 dl vörösbor
* 1 db vöröshagyma
* 3 gerezd fokhagyma
* 2 db babérlevél
* 3 szál bazsalikom
* 1 evőkanál paradicsompüré
* 2 evőkanál cukor
* 1 evőkanál balzsamecet
* 0.5 teáskanál bors
* só
* olívaolaj

Elkészítés:

A tésztát rakd lobogó sós vízbe, és főzd fogkeményre körülbelül 10 perc alatt. Szűrd le, és csepegtesd le.

Közben a padlizsánt és a cukkinit darabold kisebb kockákra. Egy nagyobb serpenyőben hevíts fel három evőkanál olívaolajat, dobd rá a zöldségdarabokat, hintsd meg egy teáskanál sóval, és nagy lángon pirítsd meg. Amikor szép színesek, szűrőlapáttal szedd ki a padlizsánokat és a cukkiniket.

A vöröshagymát hámozd meg és vágd apróra, a fokhagymát nyomd át fokhagymanyomón. A serpenyőbe önts még kevés olajat, dinszteld meg benne a hagymákat, majd add hozzájuk a hámozott paradicsomot és a babérlevelet. Öntsd fel egy deci vízzel, és lefedve, kis lángon főzd 10 percig.

Amikor elég sűrű, keverd hozzá a balzsamecetet, a vörösbort, a paradicsompürét, a cukrot és a borsot, majd főzd további öt-nyolc percig. Tedd hozzá a padlizsánt és a cukkinit, rottyantsd össze, végül az egészet forgasd össze a leszűrt tésztával. A friss bazsalikomleveleket tálaláskor oszd szét az adagok tetején.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések