A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Álomfinom almatorta roppanós dióval: egyszerű kevert tésztából készül


A csodás illatú kevert tészta az almának köszönhetően napokig puha marad, a roppanós dió pedig még izgalmasabbá teszi.


Nem kell, hogy egy torta feltétlenül bonyolult és krémes legyen! Süsd meg az almával gazdagított kevert tésztát mutatós formában, és csábító, könnyen szeletelhető sütit kapsz, ami tea, kávé mellé is tökéletes, sőt különleges alkalmakra is kirukkolhatsz vele. Ez a desszert még a piskótánál is lágyabb.

Hozzávalók:

* 30 dkg liszt
* 3 db alma
* 12 dkg porcukor
* 1 csomag vaníliás cukor
* 1 csomag sütőpor
* 1 teáskanál fahéj
* 3 db tojás
* dió
* 1 teáskanál citromlé

Elkészítés:

Az almát pucold meg, és vágd kisebb kockákra, locsold meg a citromlével, hogy ne barnuljon be a gyümölcs. A lisztet, a sütőport és a fahéjat vegyítsd egy tálban. A tojásokat üsd egy másik edénybe, habosítsd jól a kétféle cukorral, majd forgasd össze a lisztes keverékkel és az almával.

Egyengesd a masszát vajjal kikent, liszttel megszórt tortaformába. A tetejére rakj diódarabokat. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg körülbelül 35 perc alatt. Ha tűpróba során a tésztába szúrt tűre nem ragad massza, kiveheted a sütőből.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések