A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Pácban érlelt, omlós csirkemell fehérboros, gombás szósszal


A csirkemellnek a fokhagymás pác mellett a gomba is extra ízt ad, a szósz pedig gondoskodik arról, hogy ne száradjon ki a hús.

A csirkemell mindig jó választás, hétköznapra, hétvégére is könnyű belőle fenséges fogást készíteni. Ezt a gombás csirkemellet kevés munkával összedobhatod. Érdemes pácban érlelni a húst néhány órán át, hogy a fűszerek jól átjárják, és omlósabb legyen. A szószhoz minőségi bort válassz. Köretnek a galuskát és a főtt tésztát is érdemes számításba venni.

Hozzávalók:

    60 dkg csirkemell
    50 dkg gomba
    2 evőkanál mustár
    2 dl tejföl
    2 dl fehér bor
    2 gerezd fokhagyma
    5 szál petrezselyem
    5 dkg sajt
    1 db vöröshagyma
    szerecsendió
    só
    bors
    olaj

Elkészítés:

A csirkemellet vágd vékonyabb szeletekre. Az olajat keverd össze sóval, borssal, mustárral és a zúzott fokhagymával, majd rakd bele a húst. Pihentesd legalább egy órán keresztül a keverékben. Kevés olajon pirítsd meg a szeleteket pár perc alatt, majd szedd ki a zsiradékból, és tedd félre.

A gombát és a vöröshagymát tisztítsd meg, és vágd fel. Tedd a visszamaradt zsiradékra, és süsd meg. Öntsd fel a borral, és forrald öt percig. Add hozzá a tejfölt, és főzd három percig, majd ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval. Tedd vissza a hússzeleteket, és rottyantsd össze pár perc alatt. Aprított petrezselyemmel és reszelt sajttal megszórva kínáld. 


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések