A csirkemellnek a fokhagymás pác mellett a gomba is extra ízt ad, a szósz pedig gondoskodik arról, hogy ne száradjon ki a hús.
A csirkemell mindig jó választás, hétköznapra, hétvégére is könnyű belőle fenséges fogást készíteni. Ezt a gombás csirkemellet kevés munkával összedobhatod. Érdemes pácban érlelni a húst néhány órán át, hogy a fűszerek jól átjárják, és omlósabb legyen. A szószhoz minőségi bort válassz. Köretnek a galuskát és a főtt tésztát is érdemes számításba venni.
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell
50 dkg gomba
2 evőkanál mustár
2 dl tejföl
2 dl fehér bor
2 gerezd fokhagyma
5 szál petrezselyem
5 dkg sajt
1 db vöröshagyma
szerecsendió
só
bors
olaj
Elkészítés:
A csirkemellet vágd vékonyabb szeletekre. Az olajat keverd össze sóval, borssal, mustárral és a zúzott fokhagymával, majd rakd bele a húst. Pihentesd legalább egy órán keresztül a keverékben. Kevés olajon pirítsd meg a szeleteket pár perc alatt, majd szedd ki a zsiradékból, és tedd félre.
A gombát és a vöröshagymát tisztítsd meg, és vágd fel. Tedd a visszamaradt zsiradékra, és süsd meg. Öntsd fel a borral, és forrald öt percig. Add hozzá a tejfölt, és főzd három percig, majd ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval. Tedd vissza a hússzeleteket, és rottyantsd össze pár perc alatt. Aprított petrezselyemmel és reszelt sajttal megszórva kínáld.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések