A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Omlós, cheddar sajtos, sós süti: isteni ropogtatnivaló


Ha nincs időd pogácsát sütni, hajtogatni, keleszteni, készíts hasonlóan finom cheddar sajtos, sós sütit.


Mindig jó, ha van otthon sós snack, hisz megkínálhatod vele a vendégeket, rágcsálhatod egy jó film alatt, vagy csak úgy. A cheddar sajt különösen izgalmassá teszi az omlós kis sütiket. Jó, ha rögtön dupla adagot készítesz belőle, úgyis mindenki rájár.

Hozzávalók:

    25 dkg liszt
    20 dkg vaj
    10 dkg trappista sajt
    10 dkg cheddar sajt
    2 db tojássárga
    1 teáskanál só
    mák

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a vajat, a sót, és morzsold össze. A kétféle sajtot reszeld le, keveset tegyél félre, a többit dolgozd a tésztához. Végül keverd hozzá a tojássárgákat, és gyors mozdulatokkal gyúrd egyneművé a tésztát. Csomagold fóliába, és rakd fél órára a hűtőbe.
 
Pihentetést követően a tésztát lisztezett felületen gyúrd át, és nyújtsd ki fél centi vastagra. Tetszőleges méretű és formájú kiszúróval szaggasd ki. Rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, a tetejét szórd meg mákkal és a félretett sajttal, majd told forró sütőbe. Süsd meg 180 fokon körülbelül 15 perc alatt.


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések