A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Németh Krisztián visszatért az Egyesült Államokba, ismét az MLS-ben futballozik


A Columbus Crew hivatalos oldalán köszöntötte a magyar válogatottban 37 meccsen pályára lépő csatárt. Németh Krisztián korábban négy idényt töltött az MLS-ben, a New England és a Kansas City csapataiban. Legutóbb a DAC futballistája volt. A 31 éves csatárnak nyár óta nincs csapata.

A szlovák bajnokságot vezető DAC 2020. február 26-án szerződtette a magyar csatárt, aki ingyen igazolható volt, de fél év után felbontották a szerződést. Augusztus 1-je óta nincs csapata az egykor 2,8 millió eurót is érő támadónak.

Az amerikai Columbus Crew most a hivatalos honlapján jelentette be, hogy szerződteti a magyar játékost. Németh 2015-ben a US Open Cup-győzelemhez segítette a Sporting Kansas Cityt. Egy Portland Timbers ellen játszott meccsen pedig az év gólját lőtte.

„Szeretnénk üdvözölni Krisztiánt a Columbusnál. Ő egy olyan játékos, aki kiválóan érzi a kaput, ráadásul ismeri a ligánkat is. Elvárjuk, hogy gyorsan beilleszkedjen a csapatba” – áll a hivatalos közleményben.

Németh 82 MLS-meccset játszott, 20 gólt szerzett, 12 gólpasszt adott. A 2009-es, egyiptomi U19-es világbajnokságon a bronzérmes csapat tagja volt. Az MTK után a Liverpoolban nevelkedett, és a tartalékcsapatban 2008-ban gólkirály és bajnok lett. A magyar válogatottban 2019-ben szerepelt legutóbb, az Azerbajdzsán elleni 3-1-es győzelem során.

A Columbus Crew 15 forduló után a Keleti konferencia élén áll, holtversenyben a tavalyi döntős Toronto FC-vel.


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések