A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Müller Cecília: a következő napokban mondjunk le azokról a programokról, amelyek nem szükségesek


Eddig 48 haláleset volt a rekord az elhunytak napi számát tekintve, ám ez mára 63-ra emelkedett.


Napok óta kétezer felett az új fertőzöttek száma, s 2891 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 243-an vannak lélegeztetőgépen. Ezek után ma is megtartotta szokásos tájékoztatóját az operatív törzs, hogy beszámoljon a járvány elleni harc hazai állásáról.

Az operatív törzs tájékoztatóját itt nézheti meg:



Az operatív törzs tájékoztatóján elhangzott:

Müller Cecília ismertette az elmúlt 24 óra számadatait: sajnos, 63 krónikus beteg hunyt el. A kórházi kezeléseket is nagyobb számban veszik igénybe a második hullám felívelő szakaszában. A járványügyi éberséget fenn kell tartani – figyelmeztetett Müller, ez mindenki felelőssége. „Az egyéni felelősség nem nélkülözhető. A következő napokban a felesleges kontaktokat el kell felejteni, mindenhol be kell tartani a szabályokat. Ne felejtsük el azokat a védekezési formákat, amiket az első hullámban már megtanultunk” – mondta. A kórházakban minden eszköz megvan a betegek ellátásához.

Mondjuk le azokról a programokról, amik nem szükségesek, csökkentsük a kontaktusok számát! – kérte a tiszti főorvos. Dinamikus emelkedésnek vagyunk tanúi a járványt illetően, most a 40-49 évesek aránya a legmagasabb a fertőzöttek körében. A fiatal korcsoport után most újra átterjedt a középidősek és az idősek felé tolódottv el a fertőzöttek aránya. Ezért rendkívül fontos, hogy vigyázzunk az idősekre, a krónikus betegekre. Továbbra is a legfontosabb a maszkviselés, a kézmosás, a távolságtartás és a felületetek fertőtlenítése – mondta a tiszti főorvos.

Az elmúlt 24 óra elhunytjairól is megemlékezett, részvétét nyilvánítva a családoknak. 49 évtől 92 éves korig terjed az elmúlt 24 órában elhunytak életkora. Az iskolákban folyik a fertőtlenítő takarítás, ahol korábban volt fertőzés, ott a honvédség járványügyi bevetési csoportja is dolgozik.

Kiss Róbert alezredes elmondta, az országgyűlés hétfőn több ponton módosította a koronavírus-járvány miatt elrendelhető karanténfajtákkal kapcsolatos szabályokat. Ezeket ismertette: szigorodtak a karanténszabályok, valamint egyéb adminisztrációs egyszerűsítések léptek életbe. A karanténszabályokat megszegőkre 5 ezertől 150 ezer forinting terjedő bírság szabható ki.

Az RTL Klub kérdése Müller Cecília azt mondta, az egész világon dinamikusan nő a fertőzések száma. Egyelőre nem látjuk, mi az a szám, ami szükségessé teszi további járványügyi intézkedések bevezetését. Hozzátette: az operatív törzs folyamatosan vizsgálja a helyzetet, az elmúlt hetekben is történtek szigorítások. Azt még mindig nem látják indokoltnak, hogy az első hullámban életbe lépő intézkedéseket újra elrendelje a kormány.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések