A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Káposztaágyon sült oldalas: szaftos, és szinte leomlik a csontról


Ha szereted külön-külön a káposztát és az oldalast, próbáld ki összesütve!


A káposztaágyon sült oldalas egyszerű, ám nem lehet vele melléfogni. A sütőben a különféle csodás ízek jól összeérnek. Az oldalas akkor a legfinomabb, ha leválik a csontról, és jó szaftos. Amennyiben a káposztát túlságosan sósnak találod, mosd át.

Hozzávalók:

* 1 kg savanyú káposzta
* 1 kg oldalas
* 10 dkg szalonna
* 4 gerezd fokhagyma
* 1 db vöröshagyma
* só
* kömény
* bors

Elkészítés:

Az oldalast mosd meg, vágd kisebb darabokra, fűszerezd sóval, borssal és köménnyel.

Egy tepsi vagy tűzálló edény aljába rakj vékonyra vágott szalonnát, tedd rá a káposztát, a kétféle hagymát és az oldalast.

Önts a hús alá egy deci vizet, fedd le fóliával, majd előmelegített sütőben, 170 fokon süsd másfél órát. Ezt követően vedd le a fóliát, és süsd pirosra, ropogósra. Közben nem kell forgatni, nem fog leégni.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések