A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hallgatnak a máskor a jogállamiságért aggódó brüsszeli politikusok a rasszista botrányról


Brüsszel nem hajlandó elítélni a rasszista, antiszemita baloldali politikust. Az MSZP elnökhelyettese beismerte, hogy politikai nyereséget remélve rájátszottak a rasszizmusra. A V4NA nemzetközi hírügynökség erről kérdezte a brüsszeli vezetőket, akik hallgatnak az ügyben.


Hallgatnak a máskor a jogállamiságért aggódó politikusok a rasszista botrányban. A V4NA szerette volna megtudni, hogy mit szólnak ahhoz, hogy egy rasszista, antiszemita politikai erőt, a magyarországi Jobbikot mentegetnek brüsszeli pártcsaládok politikusai.

Ráadásul nemcsak mentegeti a szélsőjobboldali pártot a baloldal, hanem azt is elismerték, hogy politikai céllal rájátszottak a cigányellenes rasszizmusra, ahelyett, hogy ellene tennének. A Magyar Szocialista párt elnökhelyettese élő tévéadásban ismerte be, hogy a múlt vasárnapi időközi országgyűlési képviselő-választáson szándékosan indították a szélsőséges nézeteiről ismert politikust, Bíró Lászlót.

Azt mondta, "nem biztos, hogy Borsodban is ugyanolyan ellentmondásos volt ez a személyiség a helyieknek. (...) Én ezt bátran ki merem mondani, hogy azért Borsodban, Szabolcsban sok helyen, ahol – most lehet, hogy ilyen fura fogalmat fogok használni – életvitelükből adódóan vagy inkább élethelyzetükből adódóan vannak rasszista emberek, azok másként értékelik ezt." A borsodiak visszautasították ezt.

A botrányról kérdezte a V4NA Vera Jourovát, az Európai Bizottság (EB) elnökét, Frans Timmermanst, az EB alelnökét és Dacian Ciolost és Iratxe García Perezt, a Renew Europe és az S&D pártcsaládok frakcióvezetőit.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések