A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Gyurcsány Ferenc a szeretet erejéről kezdett elmélkedni, majd agresszívan tovább fenyegetőzött - videó


Bár Gyurcsány Ferenc "a szeretet erejéről" kezdett el értekezni az ATV Egyenes Beszéd című, hétfői műsorában, majd amikor korábbi fenyegetőzése szóba került, azt mondta, "ebben az ügyben egy tapodtat sem hátrálok". Közel három hónappal Vidnyánszky Attila és a jobboldallal szimpatizáló emberek botrányos megfenyegetése után így kommentálta korábbi gondolatait. Az adásból kiderült, hogy a Demokratikus Koalíció (DK) elnökének fejében meg sem fordult, hogy visszavonja augusztusi nyilatkozatát, és egyúttal újra megfenyegette a polgári oldalhoz köthető embereket. A baloldal vezére valóságos gyűlölethullámot eresztett rá ismét a magyar nyilvánosságra.  


"De szerintem ezt már megbeszéltük jó egy hónappal ezelőtt" - mutatóujját az ATV (barátságtalannak egyébként nem nevezhető) műsorvezetőjére szegezve, agresszívan jelezte Gyurcsány Ferenc, hogy számára nem elfogadható a Vidnyánszky Attilával kapcsolatos kérdés.

Nyílt fenyegetés a jobboldali embereknek

A DK elnöke egyébként az után kifogásolta szokatlan módon a témát, hogy előtte még a szeretet erejéről, meg a társadalmi összefogás szükségességéről szónokolt. "Politikusként nincs dolgunk emberi minőség dolgában ítélkezni, az mások dolga" - bölcselkedett.

"Nem, akkor még szeretetről nem beszéltünk" - indokolta meg az ATV műsorvezetője, miért hozta fel újból a témát. Arra volt egyébként kíváncsi: a szeretetteljes hangvétel egyben azt is jelenti, hogy a baloldal vezetője "ünnepélyesen visszavonja" földönfutóvá tevős mondatát. "Ebben az ügyben egy tapodtat sem hátrálok" - válaszolt az imént még a szeretet fontosságáról értekező politikus. Azaz

Gyurcsány fenntartotta korábbi, botrányos álláspontját, miszerint kormányra kerülése esetén földönfutóvá tenné Vidnyánszky Attilát és társait.

Az ATV felvétele:



"Azokra, akik a rendszer kiépítésében közvetlen vezető szerepet játszottak, nem tartunk igényt egy demokratikus kormányban" - tetézte az eddigieket, hozzátéve, hogy nagyjából korábban is ez volt a magyarázta, és ezt most is fenntartja.

"Ez a mondat nem ezt jelenti. A szeretettől és a másik emberi megértésétől nagyon messze van" - kontrázott a műsorvezető, amire Gyurcsány újból nekifutott. "A szóban forgó úr, Vidnyánszky Attila emberi minőségéről nekem nem szabad megszólalnom. Politikai, szakpolitikai teljesítményéről viszont kötelező" - magyarázta a színház világától meglehetősen távol álló politikus, aki úgy látja, hogy egy kormánynak nem szabad beleszólnia, "ki rendezzen egy darabot, és ki legyen a főszereplő". Csakhogy egy mondattal később hozzátette: az új kormánynak nem szabad felkérnie Vidnyánszky Attilát állami intézmény vezetésére.

Azt nagyon nem javasolnám

- szemöldökét összehúzva, fenyegetően zárta mondandóját.

A baloldal eszközei

Mint ismert, augusztus elején a baloldal vezetője közösségi oldalán azzal fenyegette meg az egyik legnagyobb magyar színházi szakembert, és más jobboldali művészeket, hogy egy 2022-es kormányváltás esetén földönfutóvá teszi őket. Az apropót az szolgáltatta, hogy Vidnyánszky Attilát nevezték ki az Színház- és Filmművészeti Egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumi élére, és ezzel kezdetét vette az adósságot felhalmozó és súlyos szakmai gondokkal küzdő intézmény régóta halogatott szerkezeti átalakítása. A DK elnökének kijelentésből azonnal országos botrány lett, hiszen

ismét bebizonyosodott, hogy hatalomra kerülése esetén a baloldal milyen eszközökhöz folyamodna.

Arról nem is beszélve, hogy sorainak komoly következménye lett: az SZFE-s hallgatók az agresszív megnyilvánuláson felbuzdulva elfoglalták az intézmény több épületét. Rákay Philip producer, kommunikációs szakember is így látja a helyzetet, szerinte a baloldali politikus megnyilvánulása volt az első lépés a színművészetis barikádakcióhoz. Rákay Philip egyébként egy petíciót is indított, amihez 301 művész és közéleti személy csatlakozott. Az aláírók száma az 50 ezerhez közelít - határon innen és túl.

Gyurcsány azonban látva a kialakult helyzetet, ahelyett, hogy visszavonta volna földönfutóvá tevős gondolatait, időközönként felbukkanva, tudatosan eszközként kezdte el használni a diákokat. Egy hónappal kijelentése után váratlanul egy poszttal jelentkezett a témában, ebben támogatásáról biztosította a hallgatókat. "Legyenek áldottak! Legyenek erősek! Legyenek bölcsek!" - ilyen módon "áldotta" meg azt a pár tucat SZFE-st, akik blokád alá vonták egyetemüket.

Ezután az ATV stúdiójába látogatott, ahol megismételve korábbi gondolatait, azt mondta, hogy "ez a bejegyzés nem csak Vidnyánszkyról szól, ez mindenkihez szól". "Vidnyánszky egész élete, szakmája az államhoz kötődik. Az, hogy rendez-e vagy nem, az az igazgató dolga, de a kormány dönt az intézményvezetőkről. Arra fogom buzdítani a leendő, Fidesz utáni kormányt, hogy Vidnyánszky Attila ne legyen intézményvezető" - tette hozzá.

Egy nappal később az Inforádió vendége volt, ahol arra a kérdésre, hogy hol húzná meg a határt a jobboldali szereplők eltávolításában, sejtelmesen úgy válaszolt, "ez egy hosszú beszélgetés és értékelés tárgya lesz majd". A műsorvezetőnek arra a felvetésére, miszerint "a 2006-os rendőri erőszak miniszterelnökének" szájából sokan fenyegetésnek érezhetik ezeket a mondatait, a DK elnöke úgy válaszolt, hogy "az volt a célom, hogy jó időben figyelmeztessek mindenkit, (...) ha ezt figyelmeztetésnek értékelik, azt nagyon helyesen teszik."

Egyre radikálisabb a hangnem

Az elmúlt időszakban Gyurcsány Ferenc jól láthatóan radikálisabb hangnemre váltott, fenyegetőzik, megfélemlít, amivel egyértelműen az volt a célja, hogy bebetonozza vezető helyét a baloldalon. Korábbi cikkünkben összegyűjtöttük azokat a megnyilvánulásait, amelyek az új kommunikációs irányt jelezték.

2017-ben börtönbüntetéssel fenyegette meg a független igazságszolgáltatás és a nyomozóhatóságok tagjait. "De jön majd új kor. Új kormány. A meghurcoltakat szabadon engedjük, és teljes anyagi és erkölcsi kárpótlást fognak kapni. A bűnös eljárásban résztvevők ellen meg minden törvényes eszközzel fellépünk. Akik bűnösen kiszolgálták Orbán rendszerét, nem számíthatnak megértésre - írta közösségi oldalán, miután a Kúria jogerősen letöltendő börtönbüntetésre ítélte az ismert korrupciós bűnügyben, a Sukoró-ügyben a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. volt - miniszterelnöksége alatti - vezetőit.

Három hónapja a mára teljesen radikalizálódott Gyurcsány arról értekezett, hogy nincstelen kormánytagokat szeretne látni. "Csak egyszer kelne fel úgy egy kormánytag, hogy reménye sincs tisztességes munkára, megélhetésre. Akkor talán nem hazudnának ennyit. Mert az igazság kijózanító.

Másodvonalbeli fenyegetőzők

Gyurcsány fenyegetőzéseivel "hagyományt" teremtett a baloldalon, ahol egyre több politikus, véleményformáló használ radikális hangnemet, követve ebben is a baloldal vezetőjét.

A miniszterelnök-jelöltségre ácsingózó hódmezővásárhelyi polgármester, Márki-Zay Péter visszataszító módon b..izta a fideszes politikusokat. Szintén beszállt a mocskolódásba a nyíltan magyargyűlölő Herczeg Zoltán is, aki trágár módon gyalázta a vidékieket. "Úgy tűnik, ha Orbán egyenesen a szájukba sz..na, akkor is őt választanák meg, mert az övé valahogy finomabb, élvezhetőbb. Eszükbe se jut, hogy ürülék helyett van ehető, éltető, emberi táplálék is" - fogalmazott a közönséges celeb közösségi oldalán.

Az Index-Momentum tüntetés egyik szónokaként Gulyás Balázs baloldali újságíró szintén a vidékieket okolta a baloldal sorozatos kudarcaiért. Egész pontosan azt mondta, hogy "tanulatlan, vidéki idős emberek képezik a Fidesz táborát, de vannak kétmillióan, és együtt vannak kétmillióan, tehát ők a legnagyobb kisebbség".

A "Gyurcsány-tanoncok" körébe lehet sorolni a szocialista Bangóné Borbély Ildikót is, aki lepatkányozta a Fidesz közel hárommilliós szavazótáborát.

A megtorlás előszele

Arra a kérdésre, hogy mire megy ki a játék, ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Századvég jogi szakértője adta a legkézzelfoghatóbb választ. Az Origónak megküldött írásában a lehetséges forgatókönyveket végigvéve arra jutott, hogy


a Gyurcsány Ferenc vezette hazai baloldal megtorlásra készül '22 után.

A szakember számba vette, hogy a DK elnöke egykori kormányfőként több ezer bírót és ügyészt, közel 80 ezer köztisztviselőt és mintegy 660 ezer közalkalmazottat és számos nemzeti érzelmű gondolkodót, köztük művészeket fenyegetett meg. Éppen ezért úgy látja, a fenyegetést nem lehet félvállról venni, főleg, hogy a politikus alaposan be van ágyazva az Apró családba.

"Ha baloldal a Demokratikus Koalícióval együtt megnyerné a soron következő parlamenti választást, az elmúlt hónapok nyilatkozatai alapján szinte bizonyosan visszaélne hatalmával annak érdekében, hogy politikai jellegű tisztogatásokat és leszámolássorozatot hajtson végre az államigazgatási szervek dolgozói körében" - emelte ki írásában.

Ezen a ponton idézte Fleck Zoltán Gyurcsány-közeli jogszociológust, aki arról értekezett, hogy egy '22-es baloldali győzelem után nagy valószínűséggel időlegesen le kell mondanunk a jogállam tiszta érvényesüléséről. Lomnici szerint ez alapján jogosan tehető fel a kérdés, miszerint a baloldal részéről mennyiben helyénvaló, hogy a választók akaratának megkerülésével, a demokratikus játékszabályok kijátszásával, valamint különböző jogi machinációkkal kívánnak érvényt szerezni politikai elképzeléseiknek?

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések