A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Elmarad a Kínával tervezett európai uniós csúcstalálkozó


A koronavírus-járvány okozta fertőzések számának drámai emelkedése miatt nem tartják meg az Európai Unió és Kína részvételével a november közepére, Berlinben tervezett csúcstalálkozót - jelentette be Angela Merkel német kancellár Brüsszelben pénteken.


Az európai uniós csúcsértekezlet miatt Brüsszelben tartózkodó Merkel videókonferencia keretében adott nyilatkozatában kijelentette, a csúcstalálkozó lemondása ebből kiindulva szükséges üzenet.
A Kínával tervezett csúcstalálkozót, amelyre a tervek szerint Hszi Csin-ping kínai elnök online jelentkezett volna be, eredetileg szeptember folyamán tervezték Lipcsében, de a koronavírus-járvány miatt későbbi időpontra, november 16-ra halasztották. Helyszínéül Berlint jelölték meg.

Információk szerint a megbeszélést egy későbbi időpontban, videókonferencia formájában tartják meg az uniós intézmények vezetői, valamint a kínai elnök részvételével.


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések