Az édesburgonyás krumplitallérok önálló ételként is megállják a helyüket, de köretként is kínálhatod.
Az édesburgonya itthon is egyre kedveltebb. Sütheted, készíthetsz belőle pürét vagy akár ízletes tallérokat is. Tegyél hozzá répát, és az édeskés zöldséghez a sós feta sajt is remekül illik. Érdemes joghurtos mártogatóst készíteni hozzá lime-mal és fokhagymával megbolondítva.
Hozzávalók:
2 db édesburgonya
15 dkg feta sajt
1 db sárgarépa
3 evőkanál liszt
2 gerezd fokhagyma
1 db tojás
só
bors
olaj
Elkészítés:
Az édesburgonyákat és a répát pucold meg, majd nagyobb lyukú reszelőn reszeld le. Nyomkodd ki, morzsold hozzá a fetát, add hozzá a tojást, a lisztet, és fűszerezd ízlés szerint sóval, borssal, zúzott fokhagymával.
Formázz a masszából közepes nagyságú golyókat. Rakd sütőpapírral bélelt tepsibe, és lapítsd szét kicsit, mint a fasírtot. Spricceld meg kevés olajjal, és told forró sütőbe. Süsd meg 180 fokon körülbelül 25 perc alatt. Közben forgasd át a tallérokat.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések