A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Édesburgonyás krumplitallérok fetával: tepsiben sütve nem tocsog majd az olajban


Az édesburgonyás krumplitallérok önálló ételként is megállják a helyüket, de köretként is kínálhatod.

 Az édesburgonya itthon is egyre kedveltebb. Sütheted, készíthetsz belőle pürét vagy akár ízletes tallérokat is. Tegyél hozzá répát, és az édeskés zöldséghez a sós feta sajt is remekül illik. Érdemes joghurtos mártogatóst készíteni hozzá lime-mal és fokhagymával megbolondítva.

Hozzávalók:

    2 db édesburgonya
    15 dkg feta sajt
    1 db sárgarépa
    3 evőkanál liszt
    2 gerezd fokhagyma
    1 db tojás
    só
    bors
    olaj

Elkészítés:

Az édesburgonyákat és a répát pucold meg, majd nagyobb lyukú reszelőn reszeld le. Nyomkodd ki, morzsold hozzá a fetát, add hozzá a tojást, a lisztet, és fűszerezd ízlés szerint sóval, borssal, zúzott fokhagymával.

Formázz a masszából közepes nagyságú golyókat. Rakd sütőpapírral bélelt tepsibe, és lapítsd szét kicsit, mint a fasírtot. Spricceld meg kevés olajjal, és told forró sütőbe. Süsd meg 180 fokon körülbelül 25 perc alatt. Közben forgasd át a tallérokat.  


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések