A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Dr. Pócs Alfrédra a páciensek is panaszkodtak a kórházban: nem viselt maszkot, elküldték az orvost


Volt, hogy a rendelésein sem viselte a maszkját, holott az kötelező lenne – emiatt vált meg 25 év után a gyöngyösi Bugát Pál Kórház dr. Pócs Alfréd ortopéd szakorvostól, aki lapunknak maga is bevallotta, hogy ez igaz.


Erről egyébként a Heol olvasói is panaszkodtak: többen írták, hogy Pócs egy rendelési napon maszk nélkül fogadta őket, szerinte ugyanis felesleges a maszkhasználat, mivel az nem tud baktériumokat szűrni.

– Nem tudok minőségi munkát végezni, ha állandóan rajtam van a maszk – mondta lapunknak dr. Pócs Alfréd.

– Tudom, hogy a kórházakban kötelező, de én nem mindig hordtam, és a betegeimre is rábíztam, felveszik-e – tette hozzá az orvos, aki lapunknak elmondta azt is, hogy a főigazgató behívta, majd a Covid-szkepticizmusa miatt azonnali hatállyal elbocsátotta.

– Meg sem hallgatta az ellenérveimet. A betegeimet sajnálom, 25 év után hagyom itt a kórházat, szerződéssel dolgoztam itt, nem közalkalmazottként. Nem tervezek pert indítani a kórház ellen.

Pócs Alfréd rendszeresen tett közzé a vírus jelentőségét kisebbítő bejegyzéseket, egy videóban pedig a maszkhasználat szükségességét is megkérdőjelezte. Pócs Alfrédtól egyébként korábban elhatárolódott a Magyar Orvosi Kamara, sőt, etikai vizsgálat is indult ellene.

– Nemhogy orvosnak, senkinek nem kellene olyan kijelentéseket tennie, amely a járvány jelentőségét kisebbíti, az intézkedéseket pedig szándékosan nem tartja be – mondta a Blikknek Boldogkői Zsolt, az Orvosi Biológiai Intézet tanszékvezető professzora.

– Egy orvos esetében még rosszabb a helyzet, hiszen benne jobban bíznak az emberek, így könnyebben elhiszik, amit mond: sajnos akkor is, ha az illető járványtagadó. Szerintem onnantól lehet valakit járványszkeptikusnak hívni, amikor az intézkedések ellen folyamatosan felemeli a szavát, egybemossa a sima influenzával, és folyamatosan kiforgatja a WHO vagy az amerikai egészségügyi intézet, a CDC híreit és közléseit.

A munkajogász szerint a munkáltatók gyakran kérik, hogy a munkával kapcsolatban ne tegyünk semmilyen kijelentést a közösségi médiában.

– Azokon a munkahelyeken, ahol titkos és bizalmas információkkal dolgozunk, ez akár a szerződésbe is belekerülhet, ám még nincs arra jogi szabályozás, hogy valaki mit oszthat meg és mit nem a munkáltatója kérésére – mondta Fodróczy Géza ügyvéd.

Kerestük a Magyar Orvosi Kamarát, hogy tervezik-e felmenteni Pócs Alfrédot a Heves megyei MOK-elnökség tisztségéből, de eddig nem reagáltak.

Koronavírusosan műtött

Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem rektora, a Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinika igazgatója még a járvány kezdetén, márciusban, miután hazatért a síelésből, nem vonult házi karanténba, hanem bement dolgozni és műtött is. Később kiderült, koronavírusos beteg volt. A Magyar Orvosi Kamara etikai vizsgálatot indított az ügyében. 


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések