A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Donáth Anna beismerte: „sajnos a Fidesznek van igaza” a jogállamiság kérdésében


Ország-világ előtt kidurrant a Momentum és a teljes magyar ellenzék által évek óta fújt jogállamisági lufi – reagált a videóban elhangzottakra Varga Judit igazságügyi miniszter.


Varga Judit igazságügyi miniszter a Facebook-oldalán osztotta meg a Momentum újabb „beismerését”. Korábban a Hír Tv Informátor című műsora tett közzé egy videót, melyben Donáth Anna a párt EP-képviselője arról beszél, hogy rendszeresen egyeztet Vera Jourovával, miközben korábban, Varga Judittal közös vitáján ezt konzekvensen tagadta.

A most kiszivárgott felvétel szintén egy online megbeszélésen született. Ebben Donáth Anna úgy fogalmaz: „amíg az Európai Unió nem hoz – legalábbis vízióban – olyan dolgokat, hogy ő mit ért a jogállamiság alatt, és ez neki miért fontos és ezért miért köti például a kifizetéseket jogállamisági kritériumokhoz, addig a Fidesz narratívája, Varga Judit narratívája – aki a jog nyelvén érvel –, addig sajnos ez labdába rúg, sőt addig végülis nekik van igazuk”.

A videóban elhangzottakra Varga Judit a többi között úgy reagált: „még világosabbá vált, hogy a magyar ellenzék és a velük szoros kapcsolatot ápoló álcivil szervezetek azért próbálják folyamatosan összemosni és politikai síkra terelni a jogállamisággal összefüggő kérdéseket, mert ha jogi úton vizsgáljuk azokat, akkor azonnal kiderül, hogy álhírekről van szó és összedől az ellenzéki narratíva”. Az igazságügyi miniszter hozzátette: „ország-világ előtt kidurrant a Momentum és a teljes magyar ellenzék által évek óta fújt jogállamisági lufi”.


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések