A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Demszky úgy érzi, hogy 20 éven át nagyon sokat tett a fővárosért – átvehette a díszpolgári címét Kamu Geritől


Ma vehette át Budapest díszpolgári címét Demszky Gábor, aki a rendszerváltástól, 1990-től húsz éven át pusztította le a fővárost. A díjat Karácsony Gergely a Wesley János Lelkészképző Főiskolán adta át.


Az ünnepség politikai pikantériája volt, hogy a díjátadót a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség vezető lelkésze, a gyurcsányista Iványi Gábor „celebrálta”. Nyilatkozatában Demszky Gábor elmondta, hogy manapság hajnalonként az SZFE diákjainak és a hajléktalanoknak szállít friss kenyeret.

A korábbi főpolgármester elmondta, hogy nagyon örül Tamás Gáspár Miklós és Koncz Zsuzsa díszpolgári címének is.

Demszky büszke magára, elmondta:
Sokkal fontosabb, hogy valamit csináltam Budapestért, természetesen sokakkal együtt, és főleg: másoknak is köszönhetően tehettem a városért húsz éven át. De természetesen ennek az elismerése is fontos. A főváros a kiegyezés óta töretlenül fejlődik, s Európa egyik világvárosa lett, Bécs és Prága társaságában, amihez én is hozzájárulhattam. Ma nemcsak a díjért mondok köszönetet, hanem azért, mert a budapestiek ötször megválasztottak! A közvetlen választás miatt, ez a legmagasabb legitimitást adó poszt az országban.

Hozzátette:
Négyezer programot valósítottunk meg a húsz esztendő alatt! Amire a legbüszkébb vagyok, hogy lényegében megtisztítottuk a Duna vizét. Ma tehát sokkal tisztább a Duna, ami kevéssé látványos, de nagyon fontos. Említhetném a 4-es metrót, a Combino villamosait, ám a legnagyobb változás a kultúra területén következett be. Gondoljon arra, hogy a Fesztiválzenekart örökbe fogadtuk, majd világhíres lett. De említhetném a Szabó Ervin Könyvtárat is, ami Európa leglátogatottabb kulturális intézménye – és sorolhatnám még a változásokat.

Nem maradhatott ki a kormány szidása sem:
A kormány messze túllép minden jó ízlést, s megpróbálja ellehetetleníteni, megnyomorítani a fővárost. Karácsony igyekszik ez ellen fellépni, de mindig betartja a fair play szabályait. Ez egy szimpatikus tulajdonság, de őszintén megmondom, én biztosan kijönnék a sodromból!

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések