A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Budapesten fogták el egy embercsempész szervezet szír vezetőjét - videó


A sofőrt, majd az őt irányító nő után az embercsempész bűnszervezet szír vezetőjét is elfogták - írta honlapján a rendőrség. 

A nemzetközi bűnözői csoporttal szembeni nyomozás év elején indult, írja az ügyről a rendőrség.

A nyomozást azután kezdték meg a Bács-Kiskun megyei rendőrök, hogy január 14-én Jakabszállás térségében elfogtak egy férfit, E. Attilát, aki autójában, illetve annak csomagtartójában éppen öt szír illegális migránst csempészett át az országon. 

A rendőrök megállapították, hogy az embercsempészetet egy budapesti nő, O. A. Károlyné koordinálta. A nőt június 16-án fogták el, a házát átkutatták, ott találtak további bizonyítékot a banda más tagjaira vonatkozóan. 

A rendőrség azt írja, a bűnszervezet tagjai 2019 októbere és 2020 januárja között a szerb- magyar határ térségéből legkevesebb 33 alkalommal, főképp szír és afgán állampolgárságú illegális migránsokat szállítottak Magyarországról Ausztriába. Alkalmanként 3-6 embert vittek, és volt, hogy naponta többször is fordultak.

A szállításért a szervezők migránsonként 120-250 euró összeget fizettek a sofőröknek.

A KR NNI Illegális Migráció Elleni Osztályának nyomozói beazonosították a bűnszervezet vezetőjét, A. F. szír állampolgárt, akit október 6-án fővárosi tartózkodási helyén fogtak el. A férfit gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések