A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Börtönbe kerül az idős szomszédjait kifosztogó, bátorterenyei férfi


Jogerősen 4 és fél év börtönre ítélték az a férfit, aki több nyugdíjast is kifosztott a szomszédjában, emellett egy lakatlan házba is betört.


A férfinak rendszeres munkája nem volt, a lopásokból próbált megélni.

2018 tavaszán saját társasháza közös tárolóhelyiségéből ellopta szomszédja hifitornyát, cipőit és ruháit, és bútorait, amivel közel 230 ezer forintnyi kárt okozott.

Még ugyanebben az évben, október végén Bátonyterenyén a rokonaival sétált az utcán, amikor a társaság két női tagja beszélgetni kezdett a közelben lakó, 80 éves, rosszul halló, nyugdíjas asszonnyal. Pénzt kértek tőle. Az áldozat elő is vette a pénztárcáját és átnyújtott nekik egy-egy ezrest. Amikor az asszony leejtette az esernyőjét, a férfi segítséget színlelve, fölvette, és visszarakta a nő táskájába.  Eközben kihasználta, hogy az asszony még mindig a vele beszélgető családtagokra figyelt, kikapta a táskából a pénztárcáját és elszalat vele. A benne lévő 12 ezer forintot eltette.

Tavaly télen, február 17-én a férfi megszólított egy másik idős nőt Bátonyterenyén. Olcsó tűzifát kínált neki eladásra, pedig nem volt nekit. Hogy elnyerje a 88 éves asszony bizalmát, a nála lévő kisméretű zenedobozt a füléhez tette, és úgy tett, mintha telefonálna. A fáért 15 ezer Ft-ot kért, de miután az idős asszonynak csak húszezrese volt, közölte vele, hogy a pénzt felváltatja a közeli boltban és visszahozza a visszajárót, de sem a pénzt, sem a beígért tűzifát nem hozta.

Még ebben az évben, március és június között Bátonyterenyén bement egy lakatlan ház udvarára. A melléképület ajtajáról leverte a lakatot, majd a ház utcafront felőli ablakát betörte. Innen elvitte az ereszcsatornát, a gázkonvektort, egy vízmelegítőt és az ott lévő autó akkumulátorát is kiszedte. Itt százezer forintost kár keletkezett.

A férfi március végén megkereste azt a nőt, aki szórólapon közzétett egy felhívást, hogy aki megtalálja az elveszett kiskutyáját, százezer forint jutalmat kap tőle.A férfi társa felhívta a megadott telefonszámot. Közölte, hogy befogták a kutyát, a nagy pénzt nem kérdik, de ha kapnak tízezret benzinre, visszahozzák. A még aznapra megbeszélt találkozóra a férfi elment, átvette a pénzt és elment.

Végül június 21-én is elment egy idős, betegeskedő ismerőséhez. Az ő házában is megnézte, mit tudna ellopni. Eltolta a nagykaput, kézzel benyomta a bejárati ajtót, majd bejutott a lakásba, ahol magához vett egy laptopot a tartozékaival együtt. Másnap délután visszatért, de ekkor már vitt magával egy babakocsit a lopott holmik elszállítására. Többször „fordulva" elkezdte kivinni a lakásban talált értékeket: elemlámpát, vezetékeket, karórákat, webkamerát, televíziót és számológépet.

Úgy bukott le, hogy a szomszédok tetten érték, és hívták a rendőröket. Ez alkalommal 140.000 Ft kárt okozott.

A Salgótarjáni Járásbíróságon tartott előkészítő ülésen a bűnügyi felügyelet alatt álló, különös visszaeső férfi beismerő vallomást tett, és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, azért a bíróság csalás, kifosztás és lopás miatt halmazati büntetésként jogerősen 4 és fél év börtönre ítélte, és 5 év közügyektől eltiltást is kiszabott, emellett a bűncselekményekkel okozott károkat is meg kell fizetni - írja az Ügyészség.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések