A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Bombákat gyártott egy mátramindszenti férfi


A bíróság elítélte azt a mátramindszenti férfit, aki több bombát gyártott otthon és később fel is robbantotta. A háza tele volt olyan anyagokkal, amelyekből robbanószerkezeteket akart készíteni. 

A 21 éves férfi tizenéves korától fokozottan érdeklődött a szerves kémia és a vegyészet iránt.

FOLYAMATOSAN FEJLESZTETTE MAGÁT, TUDOMÁNYOS CIKKEKET, TANULMÁNYOKAT OLVASOTT, AZ INTERNETEN KUTATOTT, HOGY A ROBBANÓANYAGOKAT ALKOTÓ VEGYÜLETEKET MEGISMERJE, ÖSSZETEVŐIKET, ALKOTÓELEMEIKET MEGSZEREZZE ÉS BOMBÁT CSINÁLJON.

Az akkor még fiatalkorú férfi 2006-ban próbarobbantásokat is végzett. Az egyik barátjának is adott az anyagból, amit az a fészerükben rejtett el, de a nyári melegben felrobbant.

2017 JANUÁRJÁTÓL AUGUSZTUSÁIG A FÉRFI TÖBBFÉLE ROBBANÓANYAGOT ÉS ROBBANTÓSZERT KÉSZÍTETT, AMELYEKET LAKOTT TERÜLETEN KÍVÜL FEL IS ROBBANTOTT.

Az augusztus 4-ei házkutatáson a szobájában egy hátitáskában robbantásra előkészített, gyutaccsal ellátott, alumíniummal kevert ammónium-nitrátot, valamint robbantásra alkalmas más anyagot, lőport, egyéb robbanóanyagokat és két, ugyancsak robbanóanyaggal megtöltött légpuskalőszert is lefoglaltak.

A HELYSZÍNI SZEMLÉN VEGYÉSZETI, KÉMIAI FELJEGYZÉSEK, KÉMCSÖVEK ÉS FELSZERELÉSI ESZKÖZÖK, VEGYI ANYAGOK, AZ ELŐÁLLÍTÁSUKHOZ ALKALMAS EGYÉB ALAPANYAGOK, VALAMINT PIROTECHNIKAI ESZKÖZÖK IS ELŐKERÜLTEK.

Eljárást indult az akkor 18 éves, mátramindszenti férfi és a kiskorú társa, egy 17 éves, dorogházi fiú ellen.

A FÉRFI ELLEN AZ ÜGYÉSZSÉG ROBBANÓANYAGGAL VISSZAÉLÉS MIATT EMELT VÁDAT, AMIT RÉSZBEN TÁRSTETTESKÉNT KÖVETETT EL.

A robbanóanyagkészítő az előkészítő ülésen beismerő vallomást tett és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. A bíróság az ügyészi indítványnak megfelelően két év börtönbüntetésre ítélte, amit 3 évre felfüggesztettek. Ezen kívül ki kell fizetnie a több mint félmillió forintos bűnügyi költséget is. A társa már korábban megrovást kapott az ügyészségtől.


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések