A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Bezárták a fürdőszobába az ál-vízóraleolvasók a nyugdíjas asszonyt, majd kirabolták


A helyi vízműszolgáltató szakembereinek adták ki magukat, így könnyen bejutottak egy kiskunhalasi nyugdíjas asszony lakásába a rablók. A két férfi és a nő ügyei nem voltak ismeretlenek a rendőrök előtt: korábban társasházak elől és a vasútállomásról loptak lelakatolt bicikliket.


A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szerkesztőségünknek küldött közleményében azt írja, hogy az idős nő májusban engedte be lakásába a két férfit és a nőt, akik vízóra-leolvasónak adták ki magukat. Korábban már kifigyelhették az asszonyt, mert tudták, hogy egyedül él.

Az egyik férfi bement a fürdőszobába az idős asszonnyal, hogy leolvassák a vízórát. A férfi azonban egyszer csak kiszaladt, társa pedig rázárta az ajtót a nyugdíjasra. A tolvajok csak rövid ideig kutakodtak a lakásban: elloptak egy 35 ezer forint értékű tévét, majd elfutottak.

A rendőrök másnap elfogták őket, az asszony pedig visszakapta a tévéjét.

Az ügyészség csoportosan elkövetett rablás bűntettével vádolja őket, emellett a nőnek és az idősebb férfinak több rendbeli lopás bűntette miatt is felelnie kell. Velük szemben az ügyészség fegyházbüntetés kiszabását indítványozza. Ügyükben a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések