A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Átadták a Nemzeti Művelődési Intézet új székházát Lakiteleken


Lezsák Sándor a lakiteleki Népfőiskolai Alapítvány elnöke: ez az épület szolgálja a Kárpát-medencei magyarok közösségi életét.

Átadták a Nemzeti Művelődési Intézet új, a magyar kormány 3,18 milliárd forintos beruházásával létesített székházát szombaton a Bács-Kiskun megyei Lakiteleken, a Hungarikum Ligetben.

Lezsák Sándor, a Népfőiskolai Alapítvány elnöke - az Országgyűlés egyik fideszes alelnöke - a székházátadáson köszöntőjében elmondta: a kiemelt kormányzati beruházás hátterében a magyar költségvetés, az adófizető polgárok támogatása és jogos elvárása van. Ez az épület szolgálja "a magyar kultúra szent ügyét", a Kárpát-medencei magyarok közösségi életét - tette hozzá.

A kormányzati támogatással megvalósult, több mint négyezer négyzetméter alapterületű, klasszicista jegyeket hordozó székház homlokzatán - Makoldi Sándor műve alapján - szalagszerű  díszítőelemek, frízek mutatják be a teremtésmítosz és a magyar őstörténet legfontosabb pillanatait.


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések