A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Amerikai sütőtökös pite: a tészta fantasztikusan omlós, a töltelék krémes


Az amerikaiak egyik kedvelt őszi-téli desszertje a sütőtökös pite. Ha megkóstolod, te is gyakran elkészíted majd.


Azt mondják, a sütőtök akkor a legfinomabb, ha már megcsípte a dér. A hidegebb napok beálltával még édesebb lesz az őszi csemege. Használd fel változatosan, süss belőle finom sütit, mint az amerikaiak! A házi készítésű pite összeállítása roppant egyszerű. A különleges finomság fűszeresen a legjobb.

Hozzávalók:

A tésztához
* 18 dkg liszt
* 10 dkg hideg vaj
* 2 evőkanál cukor
* 1 db tojás
* 1 csipet só
* 40 dkg sütőtök
* 10 dkg cukor
* 3 db tojás
* 3 dl főzőtejszín
* 1.5 teáskanál őrölt fahéj
* 0.5 teáskanál szegfűszeg
* 0.5 teáskanál őrölt gyömbér
* 0.5 teáskanál őrölt szerecsendió

Elkészítés:

A tésztához egy tálban keverd össze a lisztet, a cukrot és a sót, morzsold hozzá a vajat, majd dolgozd hozzá a tojást. Gyúrd simára, ha túl száraz, egy-két teáskanál vízzel lágyabbá teheted. Frissen tartó fóliába csomagolva pihentesd a hűtőben egy órát.

Közben készítsd el a tölteléket. A sütőtököt hámozd meg, magozd ki, darabold fel, és forrásban lévő vízben főzd 15-20 percig, vagy amíg puha nem lesz. Botmixerrel vagy turmixgépben pürésítsd, majd félretéve hagyd kihűlni. Keverd hozzá a tejszínt, a cukrot, a tojást és a fűszereket.

A hűtőből kivéve lisztezett deszkán nyújtsd a tésztát kerek formára, és helyezd pitesütőbe. Süsd 200 fokon 15 percig. A már félkész tésztát vedd ki a sütőből, kanalazd rá a tölteléket. A sütő hőfokát tekerd le 180 fokra, tedd vissza a tésztát, és süsd 30-40 percig. Ha a töltelék megszilárdul, kiveheted a sütőből.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések