A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A tavalyihoz hasonló eladásokra számít az idén a BMW Magyarországon


A koronavírus-járvány ellenére, amennyiben nem romlanak tovább a gazdasági körülmények, megközelítheti 2019-es eladási eredményeit Magyarországon a BMW - mondta Maciej Galant, a BMW Group Magyarország ügyvezető igazgatója a márka 5-ös sorozatának bemutatóján.

 Az ügyvezető közlése szerint a BMW plug-in hibrid modelljeinek értékesítése az első nyolc hónapban 58 százalékkal bővült a tavaly azonos időszakihoz képest, az eladott 281 plug-in hibrid BMW egyre jelentősebb részarányt képvisel az eladásaik között.

A BMW most megújult 5-ös sorozata a márka egyik pillére a globális értékesítésben, így Magyarországon is. Az idén az év első 9 hónapjában 2536 BMW-t adtak el Magyarországon és az éppen frissülő 5-ös modell a legnépszerűbbek között volt (3-as sorozat: 368 db, X5: 332 db, X3: 253 db, 5-ös sorozat: 249 db) - tette hozzá.

Várakozásaik szerint a mostani megújulás további lendületet adhat a modell értékesítésének. Az új 5-ös BMW új plug-in hibrid hajtáslánccal, megújult külsővel és számos vezetést támogató rendszerrel kívánja megszilárdítani pozícióját a prémium üzleti szegmensben.

Maciej Galant arról is beszámolt, hogy a BMW Motorrad üzletáguk az idei nehéz gazdasági körülmények ellenére is rekordot ért el az első 9 hónapban, összesen 493 darab nagy motorkerékpárt értékesítettek az 500 köbcenti feletti kategóriában, 26 százalékos bővülést elérve a tavalyi azonos időszakhoz képest.

A teljes BMW Motorrad kínálatot tekintve 557 darab a mérleg, amellyel 15 százalékot fejlődött a márka a 2019-es első három negyedévhez képest

- mondta el Maciej Galant.

A Járműipar 2020 online konferenciánkon Salgó András beszélt már arról, hogy erős lehet a második félév.

A világban három különböző ütemről beszélhetünk, Kínában egy V-alakú erős visszapattanás történt

– emelte ki Salgó András.

Hozzátette, az amerikai piacon látnak pozitív jeleket, de még sok a bizonytalanság, míg a rendkívül komplex európai autópiac vegyes képet mutat az autóeladások tekintetében. A magyarországi folyamatokkal kapcsolatban elmondta, részben annak köszönhetően, hogy a hazai kereskedéseknek nem kellett bezárniuk, az év első nyolc hónapjában kisebb mértékű visszaesés következett be az eladásokban, mint Nyugat-Európában. Rámutatott, számukra nagyon pozitív hír, hogy az eladásiak már érdemben tudtak növekedni augusztusban, amely alapján arra számítanak, hogy az idei értékesítésük megközelíti majd a 2019-es szintet, feltéve, hogy stabil marad a gazdasági helyzet Magyarországon.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések