A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Vevőt talált a Remington lőszergyártó üzletágára

A Remington beleegyezett abba, hogy eladja lőszergyártó üzletágát egy befeketetési társaságnak, a JJE Capital Holdings-nak. A júliusban csődvédelmet kért, legendás nevű fegyvergyártó 65 millió dollárt kap a divízióért.

A hatályos szabályozás alapján, a Remingtonnak lehetősége van arra, hogy a vállalat egyes üzletágait külön-külön is értékesítse, a befolyó összegekből pedig a hitelezőket fizesse ki. Így lehetséges, hogy a fegyvergyártás mellett ajánlatokat fogadhattak a lőszergyártásra, üzlet pedig a dél-karolinai székhelyű befektetési vállalattal jön létre abból.

AZ ÜGYLET MAGÁBAN FOGLALJA A REMINGTON ÉS A BARNES BULLETS MÁRKANEVEK ALATTI LŐSZERGYÁRTÁS ÁTADÁSÁT, BELEÉRTVE AZ ARKANSASBAN ÉS A UTAHBAN MŰKÖDŐ GYÁRAKAT.

Az ügyletet még a csődbíróságnak és hitelezőknek is jóvá kell hagyniuk. Utóbbiak dönthetnek úgy, hogy várólistára teszik a befektetési társaság kínálta árat, annál magasabb beérkezésében bízva, írja a Wall Street Journal.

A 65 millió dolláros (közel 20 milliárd forint), egyelőre befutónak látszó ajánlatot tevő pénzügyi vállalat neve a fegyveriparban talán nem cseng ismerősen, de az egyébként egy másik, kézifegyvereket készítő cég, a Palmetto State Armory anyavállalata.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések