A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Újlengyeli gyilkosság: 79 évesen szabadulhat az asszonyt élve eltemető exrendőr


Nyár közepén hoztak elsőfokú ítéletet annak a férfinak az ügyében, aki 2017-ben élve eltemette 52 éves áldozatát egy Újlengyel és Újhartyán közötti erdőben, egy előre megásott sírba. Az ítélet ellen ő is és a védője is felmentésért fellebbeztek.


Sz. Attila közel 27 évig volt rendőr, majd személy- és vagyonőrként dolgozott. A férfi három évvel ezelőtt nem volt túl jó anyagi helyzetben. Korábbi élettársán keresztül ismerkedett meg a későbbi áldozatával és annak férjével.


Elhatározta, hogy tőlük fog pénzt szerezni. Sz. Attila tudta, hogy a nő és férje között megromlott a viszony. Ezt használta ki. 2017 áprilisában kifigyelte a nőt és egy bevásárlóközpont parkolójában beült mellé az autójába.

AZT MONDTA, HOGY A FÉRJE TARTOZIK NEKI 40 MILLIÓ FORINTTAL ÉS KÖVETELTE AZ ASSZONYTÓL, HOGY FIZESSE KI NEKI AZ ADÓSSÁGÁT.


A nő ki akart szállni az autóból, de a férfi megfenyegette, hogy ha kiszáll, a parkolóban a társai fogják lerendezni. Ekkor még elengedte az asszonyt. Aztán

A FÉRFI EGYRE JOBBAN AGGÓDNI KEZDETT, HOGY KIDERÜL MIT TETT, EZÉRT ELDÖNTÖTTE, HOGY VÉGEZ VELE.


Megbeszéltek egy találkozót, amire a nő elment. Beült a férfi autójába. A volt rendőr egy erdős területre vitte Újhartyán és Újlengyel között. Itt

TÖBBSZÖR FEJBE VÁGTA, MAJD EGY ZSEBKÉSSEL MELLKASON, HÁTBA ÉS NYAKON SZÚRTA, AZTÁN AZ ERDŐBEN ÉLVE ELTEMETTE EGY ELŐRE MEGÁSOTT SÍRBA.


Kikapcsolta a nő telefonját, a táskáját és a cipőjét pedig magával vitte.

A bíróság első fokon nyereségvágyból, előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte, feltételes szabadságra leghamarabb 30 év után bocsátható.


A július 3-án meghozott elsőfokú ítélet ellen, felmentésért fellebbezett Sz. Attila és ügyvédje.

A FŐVÁROSI FELLEBBVITELI FŐÜGYÉSZSÉG A NAPOKBAN MÁSODFOKON AZT JAVASOLTA, HOGY A BÍRÓSÁG FOGADJA EL AZ ELSŐFOKÚ ÍTÉLETET.

A bíróság a férfi letartóztatását a másodfokú ítélet kihirdetéséig fenntartotta.


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések