Hirdessen itt

Továbbra is magas az új betegek száma Horvátországban és Szlovéniában

Ugyan az előző naphoz képest enyhén csökkent az új koronavírussal fertőzöttek száma Horvátországban és Szlovéniában, de az új betegek száma továbbra is magas - derült ki a válságstábok csütörtöki jelentéséből.

Szlovéniában a kormány által közzétett adatok szerint kedden 77-tel 3389-re nőtt az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma.

SZERDÁN MÉG REKORDSZÁMÚ, 79 ÚJ ESETRŐL SZÁMOLTAK BE.

Nem történt új haláleset, a járvány eddigi halálos áldozatainak száma így 135 maradt. A diagnosztizált betegek közül 26-an vannak kórházban, és közülük ötöt ápolnak intenzív osztályon.

AZ AKTÍV BETEGEK SZÁMA 634. 

Szlovéniában a napi esetek számának növekedése miatt szerdán este rendkívüli ülést hívott össze a kormány, amelyen a kabinet koronavírus-járvánnyal foglakozó szakbizottsága is részt vett. Jelko Kacin szóvivő ezután a sajtónak úgy nyilatkozott:

EGYELŐRE NEM VEZETNEK BE ÚJ SZIGORÍTÁSOKAT.

Bojana Beovic, a szakbizottság elnöke javasolta a kormánynak, hogy a 14 napos kötelező hatósági karantén időtartamát Ausztriához hasonlóan tíz napra csökkentse. Úgy vélte: ezzel enyhítenék azokat a gazdasági károkat, amelyeket a vállalkozók szenvednek el a szigorítások miatt.

Horvátországban a válságstáb jelentése szerint az elmúlt 24 órában 291-gyel nőtt, és elérte a 12 917-et az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma.

SZERDÁN MÉG 341 ESETRŐL SZÁMOLTAK BE.

Szerdán két új haláleset történt, így a járvány halálos áldozatainak száma 208-ra nőtt. A betegek közül 320-an vannak kórházban, közülük 27-en lélegeztetőgépre kapcsolva. Az aktív betegek száma 2567, és 8711-en vannak hatósági karanténban.


Horvátországban a szigorítások megyénként változnak, és főleg a különböző rendezvényeken részt vevők számának korlátozására vonatkoznak.

UGYANAKKOR SZABÁLYOZZÁK AZ ÉTTERMEK, A KÁVÉZÓK ÉS AZ ÉJSZAKAI BÁROK MŰKÖDÉSÉT IS.

A Kvarner-öbölben és Isztriában csütörtökön egy órára bezártak az éttermek és a kávézók. A demonstráció célja azt volt, hogy a vendéglátóiparban dolgozók felhívják az illetékes hivatalok figyelmét arra, milyen károkat okoznak a gazdaságnak a járvány megfékezésre hozott rendeletek. Több ezer munkahely került veszélybe ebben az ágazatban - figyelmeztettek, valamint szolidaritásra hívták fel az állampolgárokat.


Vedran Jakominic, a kvarner-öböli és isztriai vendéglátósok egyesületének elnöke a sajtónak úgy nyilatkozott:

AZ EURÓPAI UNIÓN BELÜL HORVÁTORSZÁGBAN FIZETIK A LEGTÖBB ÁRUFORGALMI ADÓT (ÁFA) A VENDÉGLÁTÁSBAN, 25 SZÁZALÉKOT.

Mint mondta, a csütörtöki akció nem demonstráció a szó szoros értelmében, inkább figyelemfelhívás a régóta húzódó problémákra. Továbbá aggodalmának adott hangot, hogy ha így folytatódik, tavaszra nem lesz munkájuk a vendéglátósoknak, egyrészt a különböző szigorítások, másrészt az emberek félelmei miatt.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések