A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Több esetben is bizonyítottan elfogult volt a Soros-szervezetek felé az Emberi Jogok Európai Bírósága

Több esetben is elfogult döntéseket hozhatott az Emberi Jogok Európai Bírósága (ECHR) az elmúlt bő egy évtizedben. A strasbourgi szervezetről kiderült, hogy a 2009 óta az alkalmazásában álló bírák közül többen kapcsolatban álltak a Soros György által szponzorált Nyílt Társadalom Alapítványokhoz kötődő szervezetekkel. Id. dr. Lomnici Zoltán, a magyar Legfelsőbb Bíróság volt elnöke szerint „politikailag és anyagilag motivált, összeférhetetlen bírók ítélkeztek nagy számban" az ECHR-nél - írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

A Valeurs Actuelles című francia hetilap nemrég közölt tényfeltáró cikket arról, hogy az Emberi Jogok Európai Bírósága (ECHR) bírái mennyire függenek a milliárdos tőzsdespekuláns Soros Györgytől, illetve az általa pénzelt Nyílt Társadalom Alapítványoktól és a kapcsolódó szervezetektől. Grégor Puppinck, a European Centre for Law and Justice (ECLJ) civil szervezet vezetőjének kutatásából kiderült, hogy az ECHR bírái közül 22-en bizonyíthatóan közvetlen kapcsolatban álltak Soros-féle szervezetekkel, ami erősen megkérdőjelezi a bíróság függetlenségét és pártatlan ítéleteit.

Puppinck kutatása rávilágított arra is, hogy 2009 óta összesen 185 olyan ügy került a bíróság elé, amelyekben valamely Soros-féle NGO képviseltje szerepelt felperesként, és 88 esetben olyan bírák is ítélkeztek, akik valamikor közvetlen kapcsolatban álltak az érintett Soros-szervezettel. 

Politikailag és anyagilag motivált, összeférhetetlen bírók ítélkeztek nagy számban az ECHR-nél az elmúlt évek során 

– jelentette ki a V4NA-nak idősebb dr. Lomnici Zoltán, a magyar Legfelsőbb Bíróság volt elnöke az ECLJ kutatásának eredményeire hivatkozva.



Áprilisban felháborodást keltett, hogy az ECHR egyik szekciójának elnökévé a bolgár Yonko Grozevet tették meg, aki korábban a Soroshoz köthető European Rights Centre munkatársa és a Nyílt Társadalom Intézet felügyelőbizottságának tagja volt Szófiában. Az Europost.eu hírportál arról számolt be, hogy az ECHR túllépte a hatáskörét, amikor a 2010-es Kolevs kontra Bulgária ügyben arra kötelezte Bulgáriát, hogy változtassa meg az ügyészség működését szabályozó törvényeket.



A Soros-alapítványokhoz kapcsolódó 22 strasbourgi bíró között van a magyar Sajó András, a Közép-európai Egyetem (CEU) alapító dékánja is. Sajó 2008 és 2017 között volt az ECHR bírája, és részt vett több, a magyar állam ellen irányuló strasbourgi ítéletben.

RÉSZT VETT PÉLDÁUL ABBAN A DÖNTÉSBEN, AMELYIK KIMONDTA, HOGY A KOMMUNIZMUS JELKÉPÉNEK, A VÖRÖS CSILLAGNAK A VISELÉSÉT NEM SZABAD KORLÁTOZNI. 

Annak a döntésnek is részese volt, amikor az ECHR elítélte Magyarországot két illegális bangladesi migráns kiutasítása miatt, majd másodfokon, a tények megismerése után kénytelen volt megváltoztatni döntését.



A Magyar Nemzet című napilap kedden beszámolt arról, hogy a szlovák állampolgársági törvénnyel kapcsolatos magyar beadványt egy olyan tanács vizsgálta és utasította el 2013-ban, amelynek szlovák tagja, Ján Šikuta később legfőbb bíró lett hazájában. „Nyilvánvaló, hogy a bírák nemzetisége alapvetően befolyásolhatja az ilyen ügyek kimenetelét, és legalább a gyanúja felmerülhet annak, hogy ez esetben nem volt pártatlan ítélkezés” – jelentette ki id. dr. Lomnici Zoltán a V4NA-nak.


Az Emberi Méltóság Tanácsa civil jogvédő szervezet elnöke megerősítette: levélben kérte az Európa Tanács (ET) főtitkárától, Marija Pejčinovic Burictól a gyanús körülmények között megszületett korábbi ítéletek kivizsgálását. A volt magyar főbíró a főtitkár hivatalos e-mail címe mellett több, a titkárságán dolgozó személynek próbálta elküldeni levelét, az e-maileket azonban rendre blokkolta az ECHR levelezési rendszere. A magyar jogász a sikertelen próbálkozások után hagyományos postai úton is elküldte levelét az ET főtitkárához.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések