A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Sűrű, zamatos fügelekvár mézédes, friss fügéből: ezekkel a fűszerekkel a legfinomabb

Az édes, fűszeres fügelekvár egyedülálló ízével tökéletesen illik édes vagy sós ételekhez, így sütikhez, pogácsához, sajthoz, sőt kenyérre is.

A füge az egyik legédesebb gyümölcs, ami már nálunk sem számít kuriózumnak. Kényes gyümölcs, amit éretten érdemes megvásárolni, a fonnyadt, puha fügét azonban ne vedd meg. Könnyen isteni, fűszeres lekvárt készíthetsz belőle, amit aztán édes és sós ételek mellé is fogyaszthatsz.

Hozzávalók:

* 2 kg füge
* 1.2 kg cukor
* 0.5 dl citromlé
* 2 csomag vaníliás cukor
* 1 kávéskanál fahéj
* 1 kávéskanál szegfűszeg
* gyömbér

Elkészítés:

Az érett fügéket alaposan mosd meg, hámozd meg, a végeket távolítsd el, és rakd egy akkora lábosba, hogy a gyümölcsök kényelmesen elférjenek benne. Szórd rá a kétféle cukrot, a fahéjat, a szegfűszeget és a gyömbért, öntsd hozzá a citrom levét, majd hagyd állni egy órát.

Pihentetést követően főzd körülbelül 50-60 percig. Alkalmanként keverd meg a lekvárt, mert könnyen leég. Amikor már jó sűrű, szedd sterilizált üvegekbe, zárd le légmentesen, és tedd plédek közé. Amikor az üvegek kihűlnek, pakold száraz, hűvös helyre.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések