A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Pillekönnyű kakaós csiga túrós tésztából: ezt csomagold az uzsonnás dobozba

Ez az expressz sebességgel elkészíthető, túrós tésztájú kakaós csiga mentő ötlet időszűkében.

A túrós tésztájú kakaós csiga nagy előnye, hogy nem kell dagasztani, keleszteni, pihentetni. Gyorsan összeállítod, és már mehetnek is a tekercsek a sütőbe. Ideális, ha nincs sok időd, mégis szeretnél házi finomságot csomagolni csemetédnek az iskolába. Csak addig süsd, amíg kis színt kap, különben a pihe-puha tészta kiszárad.

Hozzávalók:

* 25 dkg liszt
* 25 dkg túró
* 10 dkg porcukor
* 0.5 dl tej
* 5 evőkanál olaj
* 2 teáskanál sütőpor
* 1 csipet só
* 1 csomag vaníliás cukor

A töltelékhez
* 8 dkg kakaó
* 4 dkg porcukor

Kenéshez
* 3 evőkanál olvasztott vaj

Elkészítés:

A túrót rakd egy tálba, és villával nyomkodd meg. Add hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, és keverd krémesre. Öntsd hozzá részletekben a tejet és az olajat, dolgozd hozzá a sütőporral és a sóval vegyített lisztet, majd  gyorsan gyúrd össze. Rakd át a tésztát enyhén lisztezett felületre, nyújtsd ki félcentisre és téglalap alakúra. Kend meg az olvasztott vajjal, majd szórd meg a cukor és a kakaó keverékével.

Tekerd fel szorosan, és vágj belőle körülbelül egy-másfél centis szeleteket.

Pakold a csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól nagyobb távolságra. Told 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd meg körülbelül 12-15 perc alatt. Ha szeretnéd, porcukorral is megszórhatod.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések