A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fordított, fügés süti mézédes gyümölccsel: egyszerű nyár végi édesség

A fügét ne csak aszalva fogyaszd! Nyersen és sütibe is nagyon finom! A gyümölcs sütés során megkaramellizálódik.

A különféle fordított sütik a franciák specialitásai. Többféle módon is készülhetnek, a leveles és a vajas pitetészta legalább olyan jó választás, mint az egyszerű kevert. Az édes, egzotikus füge nyár végén tökéletes hozzá. Külön karamellizálni nem is kell, hisz a vajban puhára párolódik, és megkaramellizálódik. A süti langyosan és fagyival tálalva a legfinomabb.

Hozzávalók:

* 30 dkg liszt
* 20 dkg cukor
* 15 dkg vaj
* 12 dkg barna cukor
* 5 db füge
* 3 db tojás
* 1.5 dl tej
* 1 csomag sütőpor
* 1 evőkanál kakaó
* 1 teáskanál fahéj
* 1 csipet só
* 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

Egy közepes tortaformát kenj ki jól vajjal, és szórd meg a barna cukorral. Rakd rá ízlésesen a megtisztított, feldarabolt fügéket.

A tésztához a vajat keverd ki jól a cukorral, majd mehetnek hozzá egyenként a tojások, a tej és a vaníliás cukor is. Dolgozd hozzá a sóval, a sütőporral, a kakaóval és a fahéjjal vegyített lisztet.

A homogénre kevert tésztát kanalazd rá a fügére, majd jól ütögesd meg az edényt. Told be a sütőbe, és 170 fokon süsd 40 percig. Ha kész, nem ragad a tésztába szúrt tűre massza, vedd ki, és pihentesd 10 percig, majd fordítsd egy tányérra, és hűtsd ki.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések