A fügét ne csak aszalva fogyaszd! Nyersen és sütibe is nagyon finom! A gyümölcs sütés során megkaramellizálódik.
A különféle fordított sütik a franciák specialitásai. Többféle módon is készülhetnek, a leveles és a vajas pitetészta legalább olyan jó választás, mint az egyszerű kevert. Az édes, egzotikus füge nyár végén tökéletes hozzá. Külön karamellizálni nem is kell, hisz a vajban puhára párolódik, és megkaramellizálódik. A süti langyosan és fagyival tálalva a legfinomabb.
* 20 dkg cukor
* 15 dkg vaj
* 12 dkg barna cukor
* 5 db füge
* 3 db tojás
* 1.5 dl tej
* 1 csomag sütőpor
* 1 evőkanál kakaó
* 1 teáskanál fahéj
* 1 csipet só
* 1 csomag vaníliás cukor
A tésztához a vajat keverd ki jól a cukorral, majd mehetnek hozzá egyenként a tojások, a tej és a vaníliás cukor is. Dolgozd hozzá a sóval, a sütőporral, a kakaóval és a fahéjjal vegyített lisztet.
A homogénre kevert tésztát kanalazd rá a fügére, majd jól ütögesd meg az edényt. Told be a sütőbe, és 170 fokon süsd 40 percig. Ha kész, nem ragad a tésztába szúrt tűre massza, vedd ki, és pihentesd 10 percig, majd fordítsd egy tányérra, és hűtsd ki.
A különféle fordított sütik a franciák specialitásai. Többféle módon is készülhetnek, a leveles és a vajas pitetészta legalább olyan jó választás, mint az egyszerű kevert. Az édes, egzotikus füge nyár végén tökéletes hozzá. Külön karamellizálni nem is kell, hisz a vajban puhára párolódik, és megkaramellizálódik. A süti langyosan és fagyival tálalva a legfinomabb.
Hozzávalók:
* 30 dkg liszt* 20 dkg cukor
* 15 dkg vaj
* 12 dkg barna cukor
* 5 db füge
* 3 db tojás
* 1.5 dl tej
* 1 csomag sütőpor
* 1 evőkanál kakaó
* 1 teáskanál fahéj
* 1 csipet só
* 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
Egy közepes tortaformát kenj ki jól vajjal, és szórd meg a barna cukorral. Rakd rá ízlésesen a megtisztított, feldarabolt fügéket.A tésztához a vajat keverd ki jól a cukorral, majd mehetnek hozzá egyenként a tojások, a tej és a vaníliás cukor is. Dolgozd hozzá a sóval, a sütőporral, a kakaóval és a fahéjjal vegyített lisztet.
A homogénre kevert tésztát kanalazd rá a fügére, majd jól ütögesd meg az edényt. Told be a sütőbe, és 170 fokon süsd 40 percig. Ha kész, nem ragad a tésztába szúrt tűre massza, vedd ki, és pihentesd 10 percig, majd fordítsd egy tányérra, és hűtsd ki.
0 Megjegyzések